Президентът и ние не можем да прекратим отношенията между институциите.

...
Президентът и ние не можем да прекратим отношенията между институциите.
Коментари Харесай

Горанов: Изказването на Радев е лично, не може да спрат отношенията между институциите

Президентът и ние не можем да прекратим връзките сред институциите. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в коридорите на Народното събрание. Той разяснява обръщението на президента Румен Радев от вторник, в което той разгласи, че снема доверието си от държавното управление.

Не одобрявам такова изказване от президента, такова изказване одобрявам от Румен Радев. Затова всички взаимоотношения сред Министерския съвет и президентството би следвало да продължат във типа, в който са били до момента. А политическите оценки на участник в политическия живот са си негово персонално право, изясни Горанов.

Изявлението е прочувствена реакция на Румен Радев, тъй като в Конституцията сходна преценка на българския президент не съществува. Личната омраза сред двама индивида не може да наруши рамките на Конституцията, сподели още Горанов. Запитан кого тъкмо засяга, той посочи единствено: " единият гонен, а другият без доверие, и по този начин... ".

Ще продължа институционално да вземам участие във всички формати на българския президент, а прочувствените реакции на политика Радев са негово право.

Хипотеза събаряне на доверие е персонална прочувствена реакция, добави министърът.

Запитан дали носи отговорност и е знаел да неплатени 500 милиона налози от хазарт, Горанов изясни: " Ако се откри персонална моя виновност или подготвеност по закона за хазарта, тази отговорност освен, че ще бъде поета, само че тя ще се сведе до различен вид отговолност ".

Ако съм знаел, не бих го позволил, добави той.

По мотив настояването на " Воля " за референдум за еврото финансовият министър изясни, че съпротивата против въвеждането на еврото ще се развива като драматургия в обществото от доста хора, които желаят да попречат на България да затвърди геополитическия си избор. Чрез този спор ще се опитат да прекратят по-задълбочената интеграция на България към институциите на Европа. Но ние ще продължим с напъните си в тази посока, с цел да не сме страна на втора скорост и това би трябвало да завърши един път вечно посредством еврото, добави министърът.

" Информационно обслужване " от доста години няма нищо общо с МФ, съобщи Горанов на въпрос за коментар на изявление на Емил Димитров - Ревизоро, за сигнал за поръчка на " Информационно обслужване ". " Гледайте видеото и в случай че намерите думите, че е до министъра на финансите, го напишете. Ако не - спазвайте журналистически стандарти, другояче след това ще се обиждате, че са ви класифицирали с някакви зоологически термини ", обърна се министърът към репортерите. /24chasa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР