Президентът Хавиер Милей обеща болезнена икономическа шокова терапия в Аржентина,

...
Президентът Хавиер Милей обеща болезнена икономическа шокова терапия в Аржентина,
Коментари Харесай

Какво е фискален „удар“ и защо Аржентина се нуждае от него?

Президентът Хавиер Милей даде обещание мъчителна икономическа " шокова терапия " в Аржентина, където инфлацията е съвсем 150%.

Новият президент на Аржентина Хавиер Милей встъпи в служба в неделя и в първата си тирада предизвести, че изкореняването на извънредно високата инфлация и спасяването на затруднената стопанска система на нацията ще пристигна с стратегия за „ шокова терапия “.

Той би трябвало да разкрие детайлностите за тази „ шокова терапия “ по-късно тази седмица и до момента в който обществеността може да не приветства концепцията, самите пазари са нетърпеливи и се надяват, че либертарианецът ще даде на стопанската система „ корав удар ", когато показва проекта си, съгласно Ройтерс.

В неделя новобранецът икономист удостовери още веднъж проектите си за тежки съкращения на разноските за справяне с най-тежката икономическа рецесия в страната от две десетилетия и за понижаване на инфлацията, която наближава 150%. Въпреки това той предизвести, че обстановката ще се утежни, преди да се усъвършенства.

" Няма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР