Президентът Георги Първанов (2002-2012) призова за конструктивен подход в отношенията

...
Президентът Георги Първанов (2002-2012) призова за конструктивен подход в отношенията
Коментари Харесай

Президентът Георги Първанов призова за конструктивен подход в отношенията по оста София-Скопие

Президентът Георги Първанов (2002-2012) прикани за градивен метод в връзките по оста София-Скопие. Пред медиите той разяснява, че колкото и да е семпло френското предложение, е дипломатически сдържано.

„ То дава някаква база и тенденция за излаз от тази няколкогодишна дипломатическа рецесия. Така че да се надяваме, че ще бъде даден ход и таза сага ще завърши. Очевидно с ветото не можем да променим настройката на македонското общество. Нещо повече – от най-близки нации, каквито бяхме и каквито бяхме провъзгласени от двамата министър председатели Борисов и Заев, станахме най-враждебни. С ветото България загуби борбата за историята “.

Георги Първанов е безапелационен, че следва да се работи за възобновяването на двустранните връзки, за ново доближаване. И това е допустимо, само че не по пътя на влияние върху европейските институции.

само че не, както гласи френското председателство и желанието на кабинета „Петков“ това да се случи през европейските институции. „Това няма да стане, както не е станало преди повече от 100 години“, безапелационен бе някогашният държавен глава.

Той разгласи новото издание на книгата „ Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на европейските дипломати “, чийто съавтор е самият той. Изданието хвърля светлина върху документалната истина за събитията сред двата народа. То ще бъде публикувано в българските посолства в чужбина и европейските институции. Това е пътят ние да се опитаме да наложим истината за българския исторически корен на популацията в Р С Македония, уточни президентът Първанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР