Президентът Ердоган обяви, че сменя името на Турция и тя

...
Президентът Ердоган обяви, че сменя името на Турция и тя
Коментари Харесай

Как България да стане Швейцария от днес за утре

Президентът Ердоган разгласи, че сменя името на Турция и тя към този момент ще се споделя Тюркие.

Какво ни подсказва това? Разни анализатори се втурнаха да предизвестяват, че новото име било знак за неоосманизъм, за покачване на исторически искания, за личностни разстройства на президента и така нататък А съгласно мен Ердоган просто гледа футбол по българската телевизия. Чували сте и вие евентуално, че „ Германиее води на Япониеее “ или „ Испание става първа в групата на петлите и трикольорите “, а „ Хърватие смачка Сърбие и отива против Сборная “. Та там несъмнено е чул и Турциее или Тюркиее.

По принцип футболните коментатори доста ненавиждат повторенията. Значи, в случай че някой в миналото разгласи тирания на синонимите, то това ще са футболните коментатори в България. Те не произнасят едно име два пъти, това за тях е закон. Затова и мачове по българска телевизия аз нормално проследявам с един речник. „ Припкащите коне “ изритаха „ Черешите “ и другата неделя ще се разходят по „ Булеварда “. А може и „ Булеварда “ да се разноски по тях “. Това не е Орсън Уелс, това е коментар за мача „ Боутън Уондърърс “ против „ Борнемут “ и идната по-късно игра против „ Брадфорд Паркс авеню “.

Но това към този момент е високото равнище мнения, множеството фенове почти се ориентираме и без речник, когато „ Бандата на Олсен “ (Дания) погне Червените лъвове (Македония) или Драконите (Уелс) прегазят Мореплавателите (Португалия). Пардон, Дание, Македоние и Португалие.

Та аз залагам, че Ердоган от там се е въодушевил за новото име на страната си и предлагам да последваме светлия му образец. Стига с това България. България е най-бедната в Европа, България е най-корумпираната, България е Троянският кон на Русия и по този начин нататък. Не ви ли писна от сходни клишета? Най-лесният метод да се измъкнем от тях е да се преименуваме и ние. Може като Ердоган да изберем нещо велико и историческо. Като Велика България. Или да заемем прякора от футболните коментатори и да се кръстим Лъвовете. Или Българи-юнаци? Българи-юнаци са най-корумпираните лъвове в Европа – по какъв начин звучи? Доста достоверно, нали? Значи би трябвало да намерим друго име, което никак да не върви с досегашния неприятен имидж. Например за какво не Швейцария? Винаги сме мечтали да бъдем Швейцария на Балканите и ето по какъв начин това може да стане безусловно от през днешния ден за на следващия ден. Кръщаваме се Швейцария и дано след това някой разправя, че Швейцария е най-бедната страна в Европа и че швейцарските пенсионери си броят стотинките за самун. Ще станем едни швейцарци, ще ядем по през целия ден кашкавал и шоколад, ще си гледаме скъпите часовници и ще чуваме по какъв начин всяка минута безшумно отмерва следващия милион в тайните ни сметки в швейцарските банки. Като споделих банки – в случай че се прекръстим на Швейцария, мафията ни също ще е удовлетворена.

Едно е да думнеш КТБ, друго е да обереш Credit Suisse. Туристическият бизнес също ще понесе неналичието на море, което да застроява, тъй като пък я какви Алпи ще им се изпъчат под ножа... Сечи, режи, сечи, режи, строй хотели, дери туристи... А и русофилите ще си отдъхнат, щото по този начин с един удар ще ни извадят хем от Европейски Съюз, хем от НАТО. Господин Копейкин ще стане мистър Франко и към този момент няма да се бие в Народното събрание, тъй като в Швейцария с изключение на друго, всеки трети пълновръстен има оръжие. Това значи, че депутатите ще могат непосредствено да се отстрелват, вместо да веселят поканените на посетители в Народното събрание деца от Петрич с дърпане на вратовръзки. Децата от Петрич теоретично също биха могли да са въоръжени, в случай че татковците им не заключват пушките в сейфа. Което пък автоматизирано ще дисциплинира пленарните съвещания, всички ще се държат възпитано и няма да си ровят в телефоните, в случай че младежи от македонския край ги държат под мушката на снайперите си. Като не си гледат в телефоните, не се карат, а най-простите от тях се избият в коридорите, депутатите току виж вземат да правят бързо и дейно работата си. Съдебната промяна ще мине бързо, пречките пред бизнеса ще паднат, хората ще развъртят едни компании, едни пари, сметките им в швейцарските банки ще набъбват, пенсионерите няма да карат към този момент единствено на самун, а ще минат на шоколад и ченетата им ще са задачите от злато, най-накрая ще се разделим на кантони и всеки ще си приказва на неговия акцент, без да се тормози, ще каним бежанци единствено за националния тим по футбол и ще поддържаме лелеяните положителни връзки с Русия, Европа и Съединени американски щати, като им пазим черните пари за бели дни в нашите швейцарски сметки.

Ето по този начин, единствено с една промяна на името, България в действителност ще стане Швейцария.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР