Президентът Еманюел Макрон предупреди французите в сряда, че предстоят трудни

...
Президентът Еманюел Макрон предупреди французите в сряда, че предстоят трудни
Коментари Харесай

Макрон: Свободата си има цена, ще трябва да се направят жертви

Президентът Еманюел Макрон предизвести французите в сряда, че предстоят сложни месеци, защото светът е изправен пред " огромна смяна ", само че синдикатите отхвърлиха апела му хората да се приготвят да създадат някои жертви, заявявайки, че служащите се нуждаят от по-високо възнаграждение, с цел да се оправят възходяща инфлация.

В послание към първото съвещание на държавното управление след лятната почивка, Макрон сподели, че светът е изправен пред края на елементарно наличното обилие от богатства и запаси и " на известно равнодушие ".

" Моментът, в който живеем... може да наподобява структуриран от поредност от рецесии, всяка по-сериозна от друга ", сподели той, имайки поради сушата, пожарите и бурите, които удариха Франция през лятото, както и войната в Украйна и разтърсванията в международната търговия. " Вярвам, че това, през което прекосяваме, е по-скоро огромна смяна, огромна смяна ", сподели Макрон, като прикани министрите си да бъдат амбициозни, а французите да се съгласят да положат повече старания. " Свободата има цена ", сподели Макрон. " Битките, които би трябвало да водим... ще бъдат извоювани единствено посредством нашите старания. "

Макрон, който завоюва втори президентски мандат през април, само че по-късно в Народното събрание, е изправен пред сложни провокации през идващите няколко месеца, в това число да убеди депутатите да одобряват бюджета за 2023 година

Един основен въпрос ще бъде дали да се възобновят горните граници на цените на електричеството и газа (те изтичат в края на годината) както и отстъпката за гориво, които дружно помогнаха за поддържането на инфлацията във Франция по-ниска от тази на доста страни в Европейски Съюз, само че сензитивно тежат на обществените финанси.

 Макрон: Свободата си има цена, ще би трябвало да се създадат жертви
© Reuters

Реформите на пенсионната система и схемите за компенсации за безработица също са в развой на подготовка и могат да провокират улични митинги.

" Ще се противопоставим на тези нови жертви ", сподели Филип Мартинез, началник на профсъюза CGT, пред BFM TV след мненията на Макрон, добавяйки, че митингите през септември ще изискват ограничения за увеличение на заплатите и ограничение покачването на цените.

Но Филип Жослен, народен представител от опозиционните консерватори Les Republicains, сподели, че Макрон би трябвало да продължи напред с промените след няколко месеца на мудна работа след избирането му. " Връщаме се към действителността ", сподели Жослен пред " Ройтерс ". " След законодателните избори в действителност няма обрисувана действителна посока. "

Макрон, който също сподели, че държавното управление ще ускори битката си против изменението на климата, имаше и друго обръщение към своите министри - и към тези, които се опълчват на проектите му. " Също по този начин чакам съвестност и доверие пред лицето на такива паники, такива провокации ", сподели Макрон. " Може да е привлекателно да кажете това, което хората желаят да чуят... само че първо би трябвало да си зададете въпроса за успеваемостта. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР