Президентът Еманюел Макрон обеща във вторник, че Франция няма да

...
Президентът Еманюел Макрон обеща във вторник, че Франция няма да
Коментари Харесай

Макрон: Франция няма да позволи втора „Джунгла“ в Кале


Президентът Еманюел Макрон даде обещание във вторник, че Франция няма да допусне да се появи различен лагер на мигранти като скандално известният и именуван "Джунглата" в пристанището на Кале.

"В никакъв случай няма да допуснем друга Джунгла тук", сподели той в тирада в северния град, защото неговото държавно управление оказва напън върху Англия да способства повече за оправянето с мигрантите, които се пробват да прекосят Канала.

"Всичко се прави, с цел да се предотвратят противозаконните пресичания", сподели Макрон, като добави, че Кале не би трябвало да се употребява като "входна врата" за Англия.

Правителството на предшественика на Макрон, социалиста Франсоа Оланд, унищожи „ Джунглата “ - плачевен лагер, който в най-пиковия миг беше дом на към 10 000 души - през октомври 2016 година

Но стотици не престават да се настаняват в Кале, с вярата да се доберат до камиони, пътуващи към Англия, дестинация, обсъждана като Ел Дорадо от някои мигранти от Афганистан и Източна Африка.

След известията за груби дейности във връзка с мигрантите в Кале Макрон сподели, че полицията би трябвало да бъде „ за образец “ в нейното отношение към хората, които са избягали от война и беднотия в търсене на по-добър живот.

Той отхвърли потреблението на сълзотворен газ и физическо принуждение против мигрантите, подлага на критика и описаните в информации случаи, при които е била иззета благосъстоятелност на мигрантите – казвайки, че това не би трябвало да се позволява.

Той прикани групите за отбрана на мигрантите да работят „ отговорно “, обвинявайки някои от тях, че окуражават хората да стоят в региона и да се пробват да доближат Англия.

Очаква се от Кале Макрон да насочи апел към Англия Лондон да приема повече бежанци от Северна Франция и да усили финансирането за обезпечаване на границата.

Заложено е съглашение от 2003 година, което дейно реалокира границата на Обединеното кралство на френска територия, което значи, че регионът към Кале е станал спънка за мигрантите, надяващи се да стигнат до Англия. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР