Президентът Еманюел Макрон изрази готовността на Франция да подкрепи България,

...
Президентът Еманюел Макрон изрази готовността на Франция да подкрепи България,
Коментари Харесай

Макрон обеща на Радев да помогне със самолети

" Президентът Еманюел Макрон изрази готовността на Франция да поддържа България, тъй че Военновъздушните сили на страната ни да не изгубят отбранителни качества до приемането на предплатените от България изтребители F-16 ", оповестиха от Дондуков 2, след извършен телефонен диалог сред президента Румен Радев и френския му сътрудник.

Двамата разискаха и европейската вероятност на страните от Западните Балкани, последствията от военните дейности в Украйна и променената среда за сигурност в Европа.

 

" В интерес на стабилността на Обединена Европа е всяка страна претендент за член на Европейски Съюз да отстоява европейските полезности, свързани с правата на нейните жители, и България чака безапелационни резултати от страна на Република Северна Македония (РСМ) в тази тенденция, преди да даде единодушието си за започване на договаряния ”, съобщи президентът Радев пред Макрон.

Той уточни още, че сред България и РСМ беше реализирано единодушие за правене на пътна карта, която да очертае краткосрочни и дълготрайни цели, чието осъществяване да придвижи напред процеса на европейска интеграция за югозападната ни съседка, само че към момента няма резултати в тази тенденция.

Очакването на страната ни за правно обвързващи гаранции, които да залегнат в преговорната рамка за Скопие и да подсигуряват осъществяването на поетите задължения, също бе маркирано от Радев.

   Снимка: БГНЕС

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР