Президентът Доналд Тръмп заяви, че обмисля да номинира бившата си

...
Президентът Доналд Тръмп заяви, че обмисля да номинира бившата си
Коментари Харесай

Тръмп обмисля да предложи Дина Пауъл за постоянен представител на САЩ в ООН

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че обмисля да номинира някогашната си съветничка Дина Пауъл за идващ непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Вчера оставка от поста подаде Ники Хейли.

Американският президент Доналд Тръмп отхвърли спекулациите, че би предложил щерка си Иванка за непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

Пред публицисти в Белия дом Тръмп съобщи, че подалата оставка от този пост Ники Хейли ще му помогне да избере приемника ѝ. Спекулации, че Иванка Тръмп може да получи поста, се появиха откакто Хейли похвали нея и брачна половинка ѝ Джаред Къшнър при разискването на оставката си в Овалния кабинет. Самата Иванка Тръмп отхвърли тази опция в Туитър.

Американският президент обмисля да номинира някогашната си съветничка Дина Пауъл. През първата година от ръководството на Тръмп тя беше заместник-съветник за националната сигурност по стратегическите въпроси и изигра значима роля в дипломатическите старания за Близкия Изток.

По-рано тази година Пъуъл се върна в банката " Голдман сакс ", където е работила на висок пост повече от десетилетие. Дина Пауъл е била и почитан чиновник в Държавния департамент при ръководството на президента Джордж Буш.
 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Ting Shen
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР