Президентът Доналд Тръмп заплаши в интервю за агенция Блумбърг да

...
Президентът Доналд Тръмп заплаши в интервю за агенция Блумбърг да
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да изтегли САЩ от Световната търговска организация

Президентът Доналд Тръмп заплаши в изявление за организация Блумбърг да извади Съединени американски щати от Световната комерсиална организация (СТО), в случай че тя не усъвършенства работата си, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ако не се трансформират, ще се изтегля от СТО ", сподели Тръмп.

Доналд Тръмп неведнъж се е оплаквал, че Съединени американски щати са подложени на незаслужено отношение в международната търговия, и упреква СТО, че е позволила това. Той е заявявал, че СТО от дълги години "се държи неприятно " със Съединени американски щати и че организацията би трябвало да промени политиката си.

През април Тръмп написа в Туитър, че СТО дава преференции на Китай и се държи незаслужено към Съединени американски щати. В началото на юни на заседание на кабинета си Тръмп назова "бедствия " Северноамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА) и СТО. Тръмп също е заявявал, че Съединени американски щати ще се стремят към реформиране на тази организация.

Световната комерсиална организация е основана на 1 януари 1995 година и в нея членуват над 160 страни. Седалището й е в Женева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР