Президентът Доналд Тръмп се е опитал да грабне волана на

...
Президентът Доналд Тръмп се е опитал да грабне волана на
Коментари Харесай

Тръмп e искал да се присъедини към бунта на Капитолия, разказва сътрудник

Президентът Доналд Тръмп се е опитал да грабне кормилото на президентската си лимузина на 6 януари 2021 година, когато защитата му е отказала да го води до Капитолия на Съединени американски щати, където въоръжените поддръжниците подвигнаха протест и нахлуха в постройката. Това свидетелства във вторник някогашната сътрудничка на Тръмп Касиди Хъчисън., заяви Ройтерс

Тя споделя, че Тръмп е отхвърлил опасенията, че някои поддръжници, събрали се за пламенната му тирада пред Белия дом този ден, са носили пушки AR-15. Той е помолил защитата да спре да ревизира присъстващите с металотърсачи, с цел да наподобява по-голяма, свидетелства помощникът.

Хътчинсън беше основен помощник на тогавашния шеф на кабинета на Тръмп в Белия дом Марк Медоус. Тя даде показания на шестия ден от чуванията в Камарата на представителите за смъртоносното нахлуване на Капитолия на 6 януари от почитателите на Тръмп

Тя знае за случилото се от Тони Орнато, който е върховен чиновник на Сикрет сървис и е бил заместник-началник на щаба, който отговарял за президента Тръмп.

New York Times и NBC, базирайки се на източници в Сикрет сървис, обявиха, че ръководителят на защитата на Тръмп Робърт Енгел и водачът на лимузината са подготвени да свидетелстват под клетва, че Тръмп в никакъв случай не се е хвърлял към кормилото.

Енгел беше в стаята, когато Орнато описа историята, сподели Хътчинсън. New York Times и CNN, базирайки се на неназовани източници, обявиха, че Орнато също отхвърля историята и е подготвен да свидетелства.

Тръмп незабавно отхвърли изказванията на Хъчисън.

“Нейната подправена история, че съм се опитлх да хвана кормилото на лимузината на Белия дом, с цел да я насоча към постройката на Капитолия, е “болна и лъжлива “, написа Тръмп в личната си обществена мрежа Truth Social

В изказване Сикрет сървис обявиха, че сътрудничат изцяло с комитета и ще продължат да го вършат. Адвокатът на Хътчинсън Джоди Хънт написа в Туитър, че тя е “свидетелствала под клетва и е разказала какво ѝ е казано.

“Тези, които знаят за това, също би трябвало да свидетелстват под клетва “, сподели той

Четирима души починаха в деня на нападението на Капитолия, единият бе убит смъртоносно от полицията. Повече от 100 служители на реда бяха ранени, а един умря на идващия ден. Четирима служители на реда по-късно се самоубиха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР