Президентът Доналд Тръмп реши да изтегли значителна част от американските

...
Президентът Доналд Тръмп реши да изтегли значителна част от американските
Коментари Харесай

Изтеглят значителна част от американските войски в Афганистан?

Президентът Доналд Тръмп реши да изтегли забележителна част от американските войски в Афганистан, сподели за Франс прес поискал анонимност върховен американски представител, ден откакто бе огласено изтеглянето на американските сили в Сирия. " Решението е взето. Ще има доста евакуиране " от Афганистан, сподели източникът.
 
Засегнати от това решение ще бъдат към 7000 от общо 14-те хиляди американски военнослужещи в Афганистан , оповестяват в. " Уолстрийт джърнъл " и " Ню Йорк таймс ". Тези бойци служат по едно и също време в задачата на НАТО в поддръжка на афганистанските сили и в обособени интервенции за битка с тероризма.
 
Според източника на Агенция Франс Прес президентът Тръмп е взел това решение във вторник, когато разгласи пред Пентагона желанието си да изтегли американските сили от Сирия, предиздвикало министъра на защитата на Съединени американски щати Джим Матис да връчи оставката си. Решенията на Тръмп за Сирия и Афганистан може да имат съществени геополитически последствия в засегнатите региони.
 Афганистан БГНЕС
Матис и други авторитетни военни съветници убедиха предходната година милиардера републиканец, който в началото не беше склонен с тази концепция, да изпрати още няколко хиляди бойци в Афганистан, където талибаните бяха почнали още веднъж да печелят терен във връзка с афганистанските сили.-->
 
Решението за евакуиране на забележителен брой американски бойци от Афганистан е взето в миг, когато Вашингтон предизвиква постигането на спокойно съглашение с талибаните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР