Президентът Доналд Тръмп превърна убийството на иранския генерал Касем Солеймани

...
Президентът Доналд Тръмп превърна убийството на иранския генерал Касем Солеймани
Коментари Харесай

Тръмп вкара Солеймани в предизборната кампания: Той беше лош човек

Президентът Доналд Тръмп трансформира убийството на иранския военачалник Касем Солеймани в тематика на акцията за преизбирането си на избирателен протест в Толидо, оповестиха международните организации.

Тръмп отдели огромна част от речта си в отбрана на решението си да бъде погубен Солеймани и в отменяне на рецензиите на демократите, съгласно които той е превишил пълномощията си със заповедта американски безпилотен аероплан да нанесе въздушен удар по автоколона на летището в Багдад, в която се е намирал командирът на иранските Бригади Ал Кудс.

В същото време Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри необвързваща резолюция за ограничение на пълномощията на президента да употребява военна мощ против Иран. Резолюцията задължава президента да не стартира военни дейности против Иран и на негова територия без позволение на Конгреса.

Тръмп: Солеймани беше неприятен човек

Тръмп упрекна Солеймани, че е провел изпълнените с принуждение митинги на проирански групировки при посолството на Съединени американски щати в Багдад този месец. По думите на Тръмп, в случай че не е бил изпратил американски бойци да пазят посолството, протестиращите е можело да нахлуят вътре и да убият американци или да ги вземат за заложници, сходно на офанзивата по консулството на Съединени американски щати в либийския град Бенгази през 2011 година, в която беше погубен посланикът на Съединени американски щати в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР