Президентът Доналд Тръмп отрече да е предлагал да се бомбардират

...
Президентът Доналд Тръмп отрече да е предлагал да се бомбардират
Коментари Харесай

Тръмп: Не съм искал удари с ядрени оръжия срещу ураганите. Това е фалшива новина!

Президентът Доналд Тръмп отхвърли да е предложил да се бомбардират урагани с нуклеарно оръжие преди да са достигнали Съединени американски щати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според уеб страницата Аксиос на заседание, отдадено на ураганите, президентът попитал дали е допустимо да се хвърли атомна бомба в окото на урагана, с цел да се предотврати образуването му над водата. Сайтът не оповестява по кое време се е състояло съвещанието.

Тръмп съобщи в туит, че това е подправена вест.

" Историята на Аксиос, че президентът Тръмп желал да издуха огромните урагани с нуклеарни оръжия, преди да са достигнали източното крайбрежие, е смехотворна. Никога не съм казвал такова нещо. Просто още една ФАЛШИВА НОВИНА! ", написа президентът.

Предложението на Тръмп не е ново, прецизира уеб сайтът. Първоначално то е било направено през 50-те години от академик, който работел за държавното управление при президента Дуайт Айзенхауер. Оттогава концепцията постоянно се появява макар единодушието на учените, че тя е неизпълнима. Американското Управление за океаните и атмосферата поддържа страница, отдадена на този въпрос. " При всеки ураганен сезон се предлага да се употребява нуклеарно оръжие, с цел да се унищожат бурите ", показва ръководството. Ядрено оръжие освен няма да обезсили бурята, само че ветровете бързо ще разнесат радиацията над прилежащите територии. " Излишно е да споделяме, че това не е добра концепция ", декларира ръководството.

Според Аксиос Тръмп бил попитал през 2017 година дали държавното управление му би трябвало да бомбардира ураганите, с цел да не доближат сушата, само че тогава не загатнал за нуклеарни бомби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР