Президентът Доналд Тръмп отказал Белият дом да издаде декларация в

...
Президентът Доналд Тръмп отказал Белият дом да издаде декларация в
Коментари Харесай

Тръмп спря декларация в почит към героизма на сенатора Джон Маккейн

Президентът Доналд Тръмп отказал Белият дом да издаде декларация в респект към героизма на сенатора републиканец Джон Маккейн и вместо това написал туит,предаде ДПА, като се базира на в. " Вашингтон пост ".

След гибелта на сенатора, сътрудници в Белия дом подготвили текст, в който се отдавала респект към ветерана от Виетнамската война за службата му във въоръжените сили и в Сената. Но Тръмп, който през 2015 година съобщи, че " харесва хора, които не са били пленявани ", във връзка на петте години плен на Маккейн във Виетнамската война, не се съгласил, макар молбите на прессекретарката Сара Сандърс и началника на кабинета му Джон Кели, написа " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Моето най-дълбоко състрадание и почитание към фамилията на сенатор Джон Маккейн. Нашите сърца и молебствия са с вас! ", написа президентът в Туитър.

Двамата изпаднаха в спор, откогато Тръмп стартира предизборната си акция през 2015 година Маккейн непрекъснато подлагаше на критика Тръмп и политиката му. Съвсем наскоро той съобщи, че държанието на Тръмп на срещата му с Владимир Путин в Хелзинки през юли е една от най-позорните прояви на американски президент.

Тръмп не разяснява, откакто Маккейн реши да приключи лекуването си от израстък в мозъка в петък, припомня ДПА.

Реакцията му след гибелта на сенатора провокира яд в обществените медии и бе в прорез с откровената респект, изразена и от републиканци, и от демократи, както и от първата дама Мелания Тръмп, и от задгранични водачи като френския президент Еманюел Макрон, прибавя ДПА.

Националната траурна гала в памет на сенатора Джон Маккейн ще бъде в събота във Вашингтон, съобщи Франс прес, като се базира на уредниците.

Ковчегът с тленните остатъци на Маккейн ще бъде изложен с държавни почести за поклонение в сряда в Капитолия на щата Аризона във Финикс, където е в този момент. Маккейн бе 38 години сенатор от Аризона в Конгреса на Съединени американски щати. В четвъртък ще бъде отслужена заупокойна литургия в негова памет в баптистката църква в Финикс. След това ковчегът ще бъде пренесен до военновъздушна база на националната армия на Аризона и оттова ще бъде превозен във Вашингтон.

В петък ковчегът ще бъде изложен с държавни почести в ротондата на Капитолия, където ще има траурна гала и по-късно поклонение.

В събота ще бъде траурната работа в негова памет в националната катедрала във Вашингтон, в наличието на фамилията му, другари, сътрудници от Конгреса и високопоставени американски и непознати представители.

Сенатор Джон Маккейн ще бъде заровен на 2 септември, в неделя, в гробището на Военноморската академия в Анаполис, в щата Мериленд, в наличието единствено на околните му. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР