Президентът Доналд Тръмп обяви, че обмисля пълно помилване на първия

...
Президентът Доналд Тръмп обяви, че обмисля пълно помилване на първия
Коментари Харесай

Тръмп помилва боксов шампион по молба на Силвестър Сталоун

Президентът Доналд Тръмп разгласи, че обмисля " цялостно опрощение " на първия черен първенец по бокс тежка категория Джак Джонсън, откакто бе настоятелно помолен от артиста Силвестър Сталоун, написа Фокс.

Тръмп сподели, че звездата от " Роки " се обадил и му разказал за Джонсън и в този момент обмисля посмъртно опрощение.



" Съдебните каузи и премеждията на Джонсън са невероятни, животът му е бил комплициран и противоречив, " написа президентът в Туитър. " Други са обмисляли това нещо с години, мнозина смятат, че би трябвало да бъде направено и аз мисля за цялостно опрощение. "

Джонсън е роден в Галвестън, Тексас. Той е бил цел на расистки преследвания откакто побеждава белия боксьор Джеймс Джефрис през 1901 в " Битката на века ". Три години по-късно е наказан от напълно бял правосъден състав за трафик на дами през границите на щата " за аморални цели ".



В опитите си да съсипят Джонсън управляващите го набедили за връзката му с Лусил Камерън, която по-късно става и негова брачна половинка. Тя отказала да спомага на обвиняването.

Но те намерили друга бяла свидетелка - Бел Шрайбър, която да свидетелства против него. Джонсън избягал от страната след неоправдателната присъда, само че по-късно се съгласил да се върне и да излежи 10-месечна присъда. Умира през 1946 година

Сенатор Джон МакКейн приканва за опрощение от 2004 година насам и подлагаше на критика президента Обама за това, че напусна поста си, без да направи това.

Посмъртните помилвания са редки, само че не без казус. Президентът Бил Клинтън помилва Хенри О. Флипър, първият афро американец, който води взвод кавалеристи по време на Гражданската война, само че по-късно е затворен за мародерство. Буш помилва през 2008 година Чарлз Уинтърс - американски доброволец в Арабско-Израелската война, който бил наказан за нарушение на Акта за индиферентност от 1949г.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР