Президентът Доналд Тръмп не само е злоупотребил със служебното си

...
Президентът Доналд Тръмп не само е злоупотребил със служебното си
Коментари Харесай

Белият дом се опитал да прикрие, че Тръмп е търсил компромат срещу Байдън от чужда държава

Президентът Доналд Тръмп освен е злоупотребил със служебното си състояние, пробвайки се да изиска от Украйна да се намеси в президентските избори през 2020 година в негова изгода, само че и Белият дом се е потил да укрие доказателствата за това държание. Това се твърди в тъжба на изобличител, показана в четвъртък от Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на Съединени американски щати, която е следена от демократите.

В телефонен диалог, извършен през юли т.г., американският президент е изискал от украинския си сътрудник Влодомир Зеленски да проверява политическия конкурент на Тръмп от Демократическата партия Джо Байдън. Тръмп е работил в съгласуваност с основния прокурор на Съединени американски щати и персоналния си юрист, излиза наяве от стенограма на диалога, публикувана от президентската администрация в сряда.

Републиканците не считат, че изнесената стенограма съдържа учредения за обвинявания към президента.

Опонентите на Тръмп обаче са на мнение, че разкритията удостоверяват, че той се е обърнал към непозната страна, с цел да откри компромат против евентуалния си противник на идващите избори Джо Байдън.

Белият дом се опитал да прикрие доказателствата
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР