Президентът Доналд Тръмп и съперникът му демократ Джо Байдън събират

...
Президентът Доналд Тръмп и съперникът му демократ Джо Байдън събират
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън се подготвят за възможността за съдебна битка

Президентът Доналд Тръмп и противникът му демократ Джо Байдън събират армии от мощни юристи поради опцията конкуренцията за Белия дом да бъде решена не пред урните, а в съда.

Те водят адвокатска версия на настолните военни игри, бълвайки предварителни пледоарии, указания и окръжни писма със сюжети, които наподобяват повече на разискване на хипотези в юридическия факултет, в сравнение с същински проблем в една народна власт.

Адвокати на републиканците и демократите към този момент се сблъскаха в съдилища из цялата страна поради периодите за ценене на пуснатите по пощата бюлетини и други проблеми, провокирани от пандемията от ковид. Самият Тръмп се пробва да всява подозрения за легитимността на изборите на 3 ноември и двете страни са построили големи юридически екипи, готвещи се за гневно оспорвана конкуренция, която стига до Върховния съд.

" Подготвяме се за това от много повече от година. Работим с предизборния щаб по тактиката си за подготовка за наново броене, за дейности в изборния ден и за правосъдни оспорвания ", сподели основният юридически консултант на управлението на Републиканската партия Джъстин Римър.

При демократите програмата на предизборния щаб на Байдън за отбрана на изборите включва специфичен народен екип за правосъдни оспорвания със стотици юристи, водени от и.д. заместник-главен прокурор в администрацията на Клинтън Уолтър Делинджър и заместник-главния прокурор при ръководството на Барак Обама Доналд Верили. Бившият юридически консултант на Белия дом при ръководството на Обама Боб Бауър и основният юридически консултант на предизборната акция на Байдън Дейна Ремъс ще работят по отбраната на правата на гласоподавателите, които се редят на дълги опашки пред изборни секции из цялата страна, вярвайки, че техните гласове ще решат изхода от президентските избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР