Президентът Доналд Тръмп единодушно бе избран за кандидат за втори

...
Президентът Доналд Тръмп единодушно бе избран за кандидат за втори
Коментари Харесай

Тръмп официално е кандидатът на републиканците за президентските избори

Президентът Доналд Тръмп единомислещо бе определен за претендент за втори президентски мандат от Републиканската партия в понеделник.

Кандидатурата на Тръмп за президентските избори на 3 номеври беше подкрепена отт всичките 2550 делегати на националния конгрес в Шарлът, Северна Каролина.

" Официално разгласявам Доналд Тръмп и Майкъл Пенс за претенденти за президент и вицепрезидент на Съединени американски щати ", съобщи тържествено след приключването на процедурата по гласуването председателката на Националния комитет на Републиканската партия Рона Макданиъл.

Заради Covid-19 броят на присъстващите физически в залата в Шарлът беше скъсен от 2250 на 336 (по шест от всеки щат, територия и Федералния окръг Колумбия). Гласуването на болшинството беше отдалечено. Лидерът на републиканското малциство в Камарата на представителите Кевин Маккарти, който приказва след Макданиъл, посочи пред присъстващите разликата сред конгресите на демократите и републиканците.

" Нашите претенденти идват на конгреса ", сподели той, имайки поради, че президентският претендент на Демократическата партия Джо Байдън не се появи пред делегатите на конгреса на партията предходната седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР