Президентът Доналд Тръмп е разговарял по телефона с турския президент

...
Президентът Доналд Тръмп е разговарял по телефона с турския президент
Коментари Харесай

Тръмп смени тона към Турция, но катастрофалните последици са налице

Президентът Доналд Тръмп е разговарял по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и е изискал неотложно преустановяване на огъня в Сирия, съобщи Ройтерс, като цитира вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс.

" Съединените американски щати не са давали зелена светлина на Турция да нахлуе в Сирия ", съобщи нощес Пенс пред кореспонденти в Белия дом.

В телефонния диалог Тръмп е изискал от Ердоган да стартира договаряния с кюрдските сили в Сирия, сподели Пенс, който по разпореждане на президента отпътува за Турция и Близкия изток.

" Президентът Тръмп беше доста корав през днешния ден към президента Ердоган ", добави Майк Пенс, представен от Франс прес.

Министърът на финансите Стивън Мнучин, който се причисли към Пенс, сподели че министерството постанова стопански наказания на турските министерства на защитата и енергетиката в отговор на военната интервенция в Сирия. Санкции са наложени и на турските министри на енергетиката, на защитата и на вътрешните работи, чиито активи в Съединени американски щати са замразени и интернационалните им доларови преводи са блокирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР