Президентът Доналд Тръмп е поздравил във вторник Владимир Путин за

...
Президентът Доналд Тръмп е поздравил във вторник Владимир Путин за
Коментари Харесай

Тръмп поздрави Путин за победата и е критикуван, че така не се предвожда свободния свят

Президентът Доналд Тръмп е поздравил във вторник Владимир Путин за преизбирането му за държавен глава на Русия и е декларирал в телефонен диалог сред двамата, че двамата евентуално ще се срещнат скоро, защото връзките сред Русия и Съединени американски щати се утежняват непрестанно.

Това незабавно бе подложено на критика от водещи сенатори в Републиканската партия, съгласно които съветските президентски избори са единствено една машинация.

Особено сериозен е сенаторът Джон Маккейн, който съобщи: " Един американски президент не предвожда свободния свят като поздравява диктатори за това, че са спечелили лъжливи избори. И като го прави с Владимир Путин президентът Тръмп наскърбява всеки съветски жител, комута бе отнета опцията да взе участие в свободни и почтени избори за установяване бъдещето на личната му страна, в това число бзброй съветски патриоти, рискували толкоз доста да стачкуват и да се съпротивляват на режима на Путин ".

Към рецензиите се включи и водачът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл, съгласно който " няма доверие към преброяването на резултата " на съветските избори.

Когато говорителката на Белия дом Сара Сандърс бе запитана дали съветските избори са били свободни и почтено, тя отвърна: " Не диктуваме на другите страни по какъв начин да работят ".

" Поздравих го за успеха, за изборната победа ", съобщи Тръмп пред кореспонденти след среща в Белия дом със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман. " Разговорът също по този начин е обвързван с обстоятелството, че вреоятно ще се срещнем в не доста далечното бъдеще, с цел да обсъдим въоръженията, можем да дискутираме конкуренцията във въоръжаването. Никога няма да позволим който и да е да разполага с нещо, близо до това, което имаме ".

По-късно Белият дом съобщи, че няма съответни проекти за среща Тръмп-Путин.

Поздравленията към съветския водач, за който Тръмп е четвъртият американски президент, сменил се, до момента в който той е на власт, идват малко, откакто бяха наложени първите американски наказания за съветска интервенция в президентските избори от 2016 година и първите обвинявания от Съединени американски щати за съветски хакерски офанзиви против американска инфраструктура и енергийни мрежи. След това Вашингтон поддържа Лондон в обвиняванията, че Русия е обвързвана с първата от над 70 години приложимост на европейска територия на бойно химическо вещество при покушението против някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри на 4 март.

Тръмп дава обещание да усъвършенства връзките с Русия, откогато е поел поста преди 14 месеца, само че в действителност е под непрестанен напън от Конгреса да заема по-твърда позиция към Путин, вътрешния му кръг и голям брой съветски олигарси. Докато администрацията му постанова наказания след наказания, той се въздържа от обществени рецензии против Русия и непрестанно повтаря, че не е имало сговор сред акцията му и Москва.

В понеделник наблюдаващите от ОССЕ обявиха, че на неделните избори руснаците не са имали действителен избор, а сериозните гласове са били задушавани. Хедър Ноерт, говорителка на Държавния департамент, заяви, че Съединени американски щати поддържат заключенията на задачата наблюдаващи на ОССЕ и назова диалога сред Тръмп и Путин " протоколен ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Русия (27)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР