Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик

...
Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Ако сте преболедували COVID-19 - дарявайте плазма!

Президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския посети централата на американския Червен кръст, с цел да насърчи хората, преболедували COVID-19, да подаряват плазма, съобщи Асошиейтед прес.

Хиляди пациенти с ковид към този момент са дарили плазма с вяра да оказват помощ на други пациенти да се възстановят от ковид. Учените изследват също дали тя може да се употребява за попречване на заразяване.

При визитата си в Червения кръст Тръмп беше съпроводен от няколко души от специфичния щаб за ковид и даже поговори с един донор.

Министърът на опазването на здравето и филантропичните въпроси Алекс Азар сподели, че 50 000 души са дарили плазма, само че страната се нуждае от съдействието на още стотици хиляди донори.

Ако разновидността с плазмата от пациенти, преодолели COVID-19, проработи, той може да се окаже значимо помощно средство до изнамирането на ваксина, да вземем за пример за предотвратяване на хора от застрашени групи посредством краткотрайно укрепване на имунитета им чрез вливания.

COVID-19 умъртви някогашен претендент за президент на Съединени американски щати

Плазма на оздравели хора е употребена при грипната пандемия през 2018 година, напомня АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР