Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик

...
Президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик
Коментари Харесай

Тръмп ще се обърне към избирателите в Невада от съседна Аризона

Президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския ще се обърне към гласоподавателите в Невада в под напрежение миг. Той обаче ще направи това от Аризона, написа Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Президентът е подложен на напън през днешния ден да избегне повтаряне на протест от септември в Невада, който притегли хиляди хора. Летището, на което се организира тази демонстрация, беше санкционирано с над 5500 $ за нарушение на рестриктивните мерки за събиране на хора, ориентирани към попречване на разпространяването на ковид.

Вместо да ограничи скупчването на хора в миг, когато случаите на вируса в Съединени американски щати внезапно се усилват, Тръмп просто реалокира своята демонстрация на другия бряг на река Колорадо в град Булхед, Аризона. Този ход е следващият образец за устрема на Тръмп да омаловажи вируса и да осъди водачите на демократите в щати като Невада, които постановат ограничавания върху събиранията, с цел да се преборят с най-тежката социална здравна рецесия от повече от век.

Тръмп акцентира това обръщение през вчерашния ден, когато водеше акция в Мичиган и Уисконсин - значими колебаещи се щати с губернатори демократи, които вкарват ограничавания, с цел да се оправят с пандемията. "Като приказваме за карантини, дано накараме вашия губернатор да ги отстрани ", сподели Тръмп в Уест Сейлъм, Уисконсин.

До изборния ден остава по-малко от седмица, а Тръмп изостава от своя противник демократ Джо Байдън съгласно множеството национални изследвания. Байдън също по този начин има преимущество, въпреки и по-малко, в основни колебаещи се щати, които могат да решат изборите.

Тръмп преглежда Невада като една опция за триумф. Щатът не е подкрепял републиканец за президент от 2004 година. Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 завоюва там с по-малко от 2,5 пункта през 2016 година, което дава на президента вяра, че може да стопи разликата.

Докато гледа към Невада, Тръмп също по този начин се стреми да резервира Аризона в своя лагер. Щатът не е подкрепял кандидат-президент на демократите от 1996 година, само че тази година в него се води конкуренция както за президентския пост, по този начин и за Сената. Демократът Марк Кели води оспорвана борба със сенатора от Републиканската партия Марта Максали.

Демократите няма да правят отстъпка Невада и Аризона на Тръмп в последните дни от акцията. Кандидатът за вицепрезидент на Байдън - сенаторът от Калифорния Камала Харис, беше нощес в Невада, пробвайки се да не допусне щатът да отиде в ръцете на Тръмп.

"Пътят към Белия дом минава тъкмо през това поле ", сподели нощес Харис в парк в Лас Вегас. Тя също по този начин ще пътува до Аризона през днешния ден.

Байдън ще прекара деня в Уилмингтън, Делауер, където живее. Бившият вицепрезидент ще получи виртуален брифинг от специалисти по публично опазване на здравето, след това ще изнесе тирада за пандемията и по какъв начин възнамерява да отбрани здравното обезпечаване за милиони американци със съществуващи преди този момент болести.

И двете акции настояват, че набират мощ с наближаването на изборния ден.

"Определено сме в нахлуване, само че също по този начин посещаваме щатите, в които президентът в действителност завоюва предходния път ", сподели в конферентен диалог с кореспонденти представителят на акцията за преизбирането на Тръмп Тим Мърто.

Демократите показват, че по-голям брой техни поддръжници са подали бюлетини при неприсъствено гласоподаване във значими щати като Пенсилвания. Тези резултати могат да бъдат решаващи, защото повече хора евентуално ще гласоподават по пощата по време на пандемията.

В Аризона Байдън е направил съвсем двойно повече разноски за предизборна пропаганда от Тръмп и Националния комитет на републиканците (НКР), който има повече пари от президента и е подготвен да помогне за заплащането на реклами в заключителните седмици.

В Невада разликата е още по-значителна - минималните разноски за реклама на Тръмп и НКР за седмицата, възлизащи на 500 000 $, бледнеят на фона на дадените от Байдън и неговите съдружници 3,3 милиона $ за реклама, демонстрират данни на компанията Си Ем Ей Джи/Кантар, проследяваща разноските за реклама.

По-късно тази седмица Байдън ще се концентрира върху щати, които Тръмп завоюва през 2016 година, като възнамерява да посети Флорида, Айова, Уисконсин и Мичиган в заключителния стадий.

Вчера той беше в Джорджия - щат, който не е дал своя вот за претендент на демократите за Белия дом от 1992 година, като нападна Тръмп за метода, по който се оправя спандемията. "Трагичната истина на нашето време е, че Коронавирус нанася дълбока и трайна рана върху страната ", сподели Байдън на предизборна демонстрация в град Уорм Спрингс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР