Президентът Доналд Тръмп държи танкове да участват в честването на

...
Президентът Доналд Тръмп държи танкове да участват в честването на
Коментари Харесай

Тръмп държи танкове да участват в честването на 4 юли

Президентът Доналд Тръмп държи танкове да вземат участие в честването на 4 юли.

Той съобщи през вчерашния ден, че демонстрирането на американски танкове ще е част от специфичното събитие за 4 юли във Вашингтон, в което той ще взе участие, а фотограф на Асошиейтед прес видя най-малко два танка М1А1 " Ейбрамс " и две бойни машини на пехотата " Брадли " на вагон-платформи в железопътно хранилище в югоизточния завършек на Вашингтон.

Военната полиция охранява машините, забележими за минувачите по околните улици.

Американски чиновник съобщи пред Асошиейтед прес, че военните машини, които ще бъдат употребявани на събитието за 4 юли, са ситуирани в това хранилище.

Тръмп изрази желанието си за боен церемониал с танкове и друга бойна техника в окръг Колумбия, откакто следи сходен церемониал по случай 14 юли в Париж през 2017 година Този проект в последна сметка отпадна, частично тъй като би бил доста безценен, макар че Тръмп явно държеше на тази концепция.

Местни чиновници също се опълчиха с аргумента, че тежките бронирани танкове ще повредят градските улици.

" Ще разположим няколко танка ", сподели Тръмп през вчерашния ден в Овалния кабинет, като наподобява се съобрази с причините на градските управляващи. Той обаче не даде детайлности къде ще се намират машините.

" Наистина би трябвало да се внимава, тъй като тежките танкове се отразяват неподходящо на пътищата. Така че ще би трябвало да ги разположим в избрани региони, като ще демонстрираме чисто новите танкове " Шърман " и чисто новите танкове " Ейбрамс ", сподели Тръмп.

Танковете " Шърман " са най-използваните от Съединени американски щати по времето на Втората международна война, само че от десетилетия не се употребяват. Към сегашния миг главните танкове на Съединени американски щати са танковете М1А1 " Ейбрамс ".

Два танка М1А1 " Ейбрамс " и две бойни машини " Брадли " ще бъдат демонстрирани като част от събитието на Тръмп " Приветствие към Америка ", твърди американски чиновник, приказвал при условия на анонимност, защото детайлите на парада не са оповестени.

Всеки танк " Ейбрамс " тежи повече от 60 тона. Танковете се докарват с товарни вагони от най-близко разположената база на армията, където ги има - Форт Стюарт, щата Джорджия. Белият дом отхвърли да популяризира спомагателни детайлности.

Тръмп описа за свое посещаване по-рано тази година в цех в Лима, щата Охайо, където се реновират танковете М1А1 " Ейбрамс ". Имаше риск заводът да бъде закрит, само че продължи да работи поради вложенията на Тръмп в областта на защитата.

" Разполагаме с необикновено въоръжение и бойна техника, която ще демонстрираме - чисто нова. Гордеем се с това. Знаете, че в този момент произвеждаме доста нови танкове. Строим доста нови танкове в Лима, Охайо - нашия страховит цех за танкове, който някои хора желаеха да закрият, преди да бъда определен и да попреча това да стане и в този момент там има огромно произвеждане ".

Събитията в четвъртък се чака да включват боен церемониал на Сините ангели на американския флот и други самолети.

" Във Вашингтон ще отпразнуваме един страховит 4 юли. Няма да наподобява на никой различен. Ще бъде специфичен и се надявам да дойдат доста хора. Ще бъде отдаден на нашата страна и ще бъде одобрение към Америка. Аз ще кажа няколко думи, над главите ни ще летят самолети, най-хубавите изтребители на света и други самолети ", сподели Тръмп.

Тръмп възнамерява да произнесе тирада пред мемориала на Линкълн по време на неговото " Приветствие към Америка ", което бе добавено към нормалния лист със събития по случай Деня на независимостта в столицата на Съединени американски щати. Ежегодните фойерверки ще бъдат по-близо до мемориала на Линкълн, вместо до Вашингтонския паметник, каквато бе дългогодишната традиция.

Събитието ще бъде отворено за обществеността и гратис, само че ще има и зона с билети за ВИП посетители, измежду които членове на фамилията на Тръмп, другари и военни, заяви Белият дом.

Миналата година Тръмп и брачната половинка му, първата дама Мелания Тръмп, бяха домакини на военни и техните фамилии на пикник на поляната на Белия дом, а президентът се обърна с одобрение към гостите от балкона. За тази година не се възнамерява сходно събитие.

Конгресмени, локални чиновници и други показаха опасения, че Тръмп може да промени тона на обичайно непартийното празнуване на американската самостоятелност от Англия, като произнесе политическа тирада. Тръмп публично разгласи предишния месец, че ще се кандидатира за втори мандат като президент.

Вътрешният министър Дейвид Бърнхарт, отговарящ за Националната алея и оказал помощ да се осъществя визията на президента, и други чиновници обявиха, че речта на Тръмп ще бъде патриотична. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР