Президентът до 2017 г. посъветвал Денков и Габриел да имат

...
Президентът до 2017 г. посъветвал Денков и Габриел да имат
Коментари Харесай

Плевнелиев вещае: Радев ще поиска властта в края на мандата, но ще допусне голяма грешка

Президентът до 2017 година посъветвал Денков и Габриел да имат същински представител, с цел да не е " лицето, глобено по Магнитски "
Президентът Румен Радев ще допусне неточност, в случай че в края на мандата си застане зад политически план, счита Росен Плевнелиев, държавен глава на България за интервала 2021 - 2017 година.

" Убеден съм, че президентът Радев ще допусне тази огромна неточност, която не отива на никой президент, само че в края на 2026 и началото на 2027 година ще се бори за смяна в страната и ще застане зад политически план ", предвижда Плевнелиев в изявление по .

Той напомни, че предшествениците му Георги Първанов, Желю Желев и Петър Стоянов са създали този опит и той е бил несполучлив.

" От научените уроци разбрах едно, разговарял съм с доста президенти, с които съм работил, не му отива на един президент, а и народът няма да го разбере и няма да го поддържа, да се върне в политическа партия или да се върне във властта. Това ще изпрати доста тежко обръщение към хората, че в действителност президентът е бил във властта като държавен глава, с цел да приготви своя политически план ", разяснява Росен Плевнелиев.

" Държавният глава, в случай че е схванал Конституцията, е президент на всички и след края на мандата остава президент, това е, което би трябвало да направи един президент. Той ще направи тази неточност, която не е добре за България. И Желев, и Стоянов, и Първанов, заставяйки след края на мандата зад планове и подкрепяйки политически партии, не съумяха ", добави той.

Росен Плевнелиев разяснява актуалната политическа обстановка с замяна на реплики, че " явно има тежко политическо напрежение ".

" Това, което виждам, че с цел да се случи напрежение, значи има придвижване изпод в пластовете в политическото систематизиране на властта. Политическите партии, които ръководят и поддържат държавното управление, виждат, че президентът Радев, а той не го и опровергава с всички внушения, които прави, че рано или късно ще се разпознава с политически план и ще изиска властта. За мен това е обикновеното пояснение. Още по време на кметските избори хора на президента обикаляха в страната и имаше доста индикации ", разяснява Плевнелиев.

" За мен Радев прави опит да бъде българския Орбан или Тръмп. За страдание, не чакам той да помъдрее, да стане по-благороден, да стане президент на всички българи. Нека погледнем обстоятелствата пред очите на народа ", добави той.

В същото време разкритикува сегашната власт, че позволява от нейно име представител да бъде водача на ПГ на Движение за права и свободи.  " Считам като огромна неточност на ръководещите, че лицето, глобено по Магнитски - Пеевски, по някакъв метод се отъждествява с ролята на говорител на държавното управление. Съветвал съм Денков и с Мария Габриел да имат същински представител ", разяснява Росен Плевнелиев.

Той разкритикува информационната тактика на държавното управление.
 
" Аз не извинявам дейностите на този български политик, глобен от стратегически сътрудник на България - Съединени американски щати, и съм трагичен от този факт, и не разбирам за какво е толкоз неприятна информационната тактика на държавното управление, както и на другите политически партии. Така че се оставят този политик, с липса на всевъзможен интегритет, да се изживява като представител на държавното управление и Народно събрание ", сподели Плевнелиев.

Плевнелиев сподели мнението си и по размяната на реплики на тематика корупция сред Пеевски и Радев - първият изиска всички сигнали против президентски съветници да бъдат тествани от прокуратурата, а вторият му отговори със същото за други покупко-продажби в недалечното минало.

" Ще се веселя всички ръководещи да се под светлината на прожекторите, за всевъзможни форми на липса на интегритет - корупция, търговия с въздействие. И смятам, че това важи с цялостна мощ за всички - Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, като се стигне до президента Румен Радев. Всички те дължат отговор на въпроси - има ли сянка на подозрение за техни дейности. Дължат се отговори за това, което се е случило с тези парцели и дали в президентската институция се акумулират пари за предстоящ политически план ", сподели Плевнелиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР