Президентът Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик.

...
Президентът Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик.
Коментари Харесай

Байдън слага край на американската подкрепа за Саудитска Арабия в Йемен

Президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в разгласи завършек на американската поддръжка за водената от Саудитска Арабия военна акция в Йемен, като настоя, че продължаващата към този момент повече от шест години война, считана за прокси спор сред Саудитска Арабия и Иран, "трябва да свърши ", съобщи Ройтерс.

Байдън също по този начин назначи ветерана посланик Тимъти Лендъркинг за специфичен делегат на Съединени американски щати за Йемен, в опит да засилва американската дипломация, "за да постави завършек на войната в Йемен " - война, която по думите му е основала "хуманитарна и стратегическа злополука ".

"Тази война би трябвало да свърши ", съобщи президентът по време на първата си аудиенция в Държавния департамент.

"И с цел да подчертаем нашата ангажираност, прекратяваме цялата американска поддръжка за офанзивните интервенции във войната в Йемен, в това число обвързваните оръжейни покупко-продажби ", добави Байдън.

"Същевременно ", акцентира той, "Саудитска Арабия е цел на ракетни офанзиви, офанзиви с дронове и други закани от снабдяваните от Иран сили в редица страни. Ще продължим да поддържаме и да оказваме помощ на Саудитска Арабия да пази суверенитета, териториалната си целокупност и своя народ ".

Саудитска Арабия приветства изказването на Байдън, изключително неговия ангажимент към защитата на страната поради заканите против нея, заяви саудитската държавна осведомителна организация СПА, която популяризира декларация, че кралството е готово да работи с кабинета на Байдън и с американския делегат за Йемен, с Организация на обединените нации и с всички йеменски фракции за постигането на всеобхватно политическо решение в Йемен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР