Президентът Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо

...
Президентът Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик.
Джо
Коментари Харесай

Джо Байдън посети опустошен от торнадо град в щата Мисисипи

Президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в видя персонално разрушенията в град Ролинг Форк в щата Мисисипи и се опита да утеши околните на починалите, откакто стихии в Мисисипи и Алабама предходната седмица взеха 26 души, съобщи Ройтерс. Двадесет и пет души са починали в Мисисипи и един в Алабама. 

Президентът и брачната половинка му се срещнаха на място със обстановката и видяха опустошението, породено от мощно торнадо, трансформирало доста от 400-те къщи в общината в неразпознаваеми парчета.

" Това, което постоянно ме е учудвало при торнадата, е, че една къща си стои, а друга, напълно близо, е изцяло разрушена. Но всичко зависи от Божията благосклонност ", сподели Байдън.

След като се срещнаха със фамилии на починали, Джо и Джил Байдън минаха по една улица, измежду разрушени къщи, превърнати в куп парчета, и дървета с изпочупени клони. Президентът даде обещание помощ от федералното държавно управление за възобновяване след бедствието.

Ролинг Форк, градче с към 1900 поданици в западната част на Мисисипи, беше най-тежко обиден. Смерчът прекършвал дърветата като сламки и разхвърлял колите по всички страни като че ли са играчки. Градската водна кула също е повалена.

" Очаквахме неприятно време, само че ненадейно настъпи цялостен безпорядък ", сподели на президента и брачната половинка му Клейтън Френч от службата за изключителни обстановки в Мисисипи.

Щатските управляващи са разкрили незабавно три центъра за заслон, в това число в оръжейния склад на Националната армия в Ролинг Форк. Директорът на Федералното ръководство за изключителни обстановки (FEMA) Дийн Крисуел посети региона дружно с Байдън.

Президентът разгласи, че федералното държавно управление ще покрие за 30 дни всички разноски на Мисисипи за незабавните ограничения за справяне с вредите от бурята предходната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР