Президентът Джо Байдън заяви за N-ти път, че според него

...
Президентът Джо Байдън заяви за N-ти път, че според него
Коментари Харесай

Байдън за N-ти път: Путин ще нахлуе в Украйна

Президентът Джо Байдън съобщи за N-ти път, че съгласно него съветският президент Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна, оповестява Си Ен Ен.

" В момента съм уверен, че той е взел това решение ", сподели Байдън в изказването си от Белия дом след приключването на телефонния диалог с водачите на страните-членки на НАТО.

Малко преди този момент обичайно възрастният US президент съобщи, че не има вяра, че съветският водач е взел сходно решение, само че призна, че едва познава мисленето на Путин.

Байдън също по този начин сподели, че се следи увеличение на съветската дезинформация, която може да бъде употребена като предлог за навлизане в Украйна.

В изявлението си от Белия дом той съобщи, че известията, които са били предадени на съветската общност, че Украйна възнамерява да извърши нахлуване в Донбас, нямат доказателства. Според него сходни изказвания опонират на логиката.

" Всичко това е в сходство с маниера на деяние, който руснаците са употребявали и преди ", сподели Байдън.

" Това също по този начин е в сходство със сюжета за предлог, за който Съединени американски щати и нашите съдружници и сътрудници предизвестяват от седмици ", продължи Байдън.

Ръководителят на Белия дом сподели още, че Съединени американски щати са забелязали увеличение на случаите на нарушение на примирието в Източна Украйна.

Според Байдън Русия има намерение да нападне Украйна " през идната седмица " или по-скоро, защото съветските сили не престават да се струпват по границата на страната с Украйна.

" Имаме учредения да считаме, че съветските сили възнамеряват да нападат Украйна през идната седмица. През идващите няколко дни ", сподели Байдън по време на изявлението си.

Президентът добави, че съгласно него офанзивата ще бъде ориентирана към столицата на Украйна.

" Смятаме, че те ще се насочат към столицата на Украйна, Киев, град с 2,8 милиона почтени поданици ", сподели Байдън.

Той добави: " Ние сме осъждали проектите на Русия неведнъж и на всеослушание, не тъй като желаеме спор, а тъй като вършим всичко допустимо, с цел да премахнем всяка причина, която Русия може да даде, с цел да оправдае нахлуването си в Украйна и да им попречим да продължат. Не се заблуждавайте. Ако Русия продължи с проектите си, тя ще бъде виновна за пагубна и ненужна война ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР