Президентът Джо Байдън заяви на министър-председателя Бенямин Нетаняху, че продължаващата

...
Президентът Джо Байдън заяви на министър-председателя Бенямин Нетаняху, че продължаващата
Коментари Харесай

Байдън към Нетаняху: Подкрепата на САЩ зависи от защитата на цивилните

Президентът Джо Байдън съобщи на министър-председателя Бенямин Нетаняху, че продължаващата поддръжка от страна на Съединени американски щати ще зависи от дейностите на Израел за отбрана на цивилното население в Ивицата Газа, като за първи път предложи условия за разпределяне на помощта, призовавайки за " неотложно преустановяване на огъня ".


В телефонен диалог след израелското ликвидиране на седем филантропични служащи - за което Израел твърди, че е било неточност - Байдън прикани Нетаняху да " разгласи и извърши серия от характерни, съответни и измерими стъпки за справяне с вредите за цивилното население, филантропичните премеждия и сигурността на филантропичните служащи ", се споделя в изказване на Белия дом.

Джо Байдън " даде ясно да се разбере, че политиката на Съединени американски щати във връзка с Газа ще се дефинира от нашата оценка на незабавните дейности на Израел по тези стъпки ", се споделя в него.

Американският водач сподели на Нетаняху, че ударите против филантропични служащи, както и филантропичната обстановка в Газа, където Организация на обединените нации предизвести за апетит, " са неприемливи ".

Байдън " акцентира, че незабавното преустановяване на огъня е от значително значение за стабилизирането и подобряването на филантропичната обстановка и за отбраната на почтените цивилни жители, и прикани министър-председателя да упълномощи договарящите си да сключат неотложно съглашение за връщането на заложниците вкъщи ", се споделя в изказването.

Катар води продължителни договаряния за краткотрайно преустановяване на огъня, което би включвало освобождението на заложниците, взети при осъществяването от " Хамас " на най-смъртоносната офанзива в историята на Израел на 7 октомври.

Съединените щати поддържаха прекратяването на огъня като част от договорката за заложниците с вярата, че то ще докара до дълготрайно съглашение.

От месеци Байдън показва все по-голямо отчаяние от Нетаняху, само че също по този начин твърдо пази правото на Израел да отговори на " Хамас ".

Въпреки натиска от страна на левицата в Демократическата партия на Байдън, администрацията се надпреварва да дава военни доставки на Израел на стойност милиони долари, даже и да подлага на критика воденето на войната./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР