Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ ще предоставят на Украйна ...

Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ ще предоставят на Украйна

Байдън праща артилерия и радари в Украйна

Президентът Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати ще дават на Украйна още една военна помощ, в това число артилерия и радари, които ще бъдат изпратени на фронтовата линия. Изявлението му е представено на уеб страницата на Белия дом.

Байдън напомни, че Съединени американски щати към този момент са дали историческа по мащабите си помощ за сигурността на Украйна, и даде обещание, че администрацията му ще продължи да доставя оръжия, военна техника и съоръжение с утвърждението на Конгреса.
 Сенатът на Съединени американски щати утвърди $40 милиарда помощ за Украйна
Сенатът на Съединени американски щати утвърди $40 милиарда помощ за Украйна

Шумър: Сенатът към този момент може да каже на украинския народ, че помощта е на път, същинска, забележителна помощ, която може да подсигурява победа

Той благодари на Сената на Конгреса, който на 19 май поддържа финансова помощ в размер на близо 40 милиарда $ за Украйна и нейните съдружници, посочи АП.

Президентът даде обещание, че Съединени американски щати ще се стремят да " укрепят позициите на Украйна както на бойното поле, по този начин и на масата за договаряния ".
 Как може да завърши новата Студена война с Русия?
Как може да завърши новата Студена война с Русия?

Нова Студена война с Русия може да не приключи толкоз добре, колкото предходната, а може и въобще да не завърши

" Ще продължим да оказваме помощ в региона на сигурността, икономическа помощ и филантропична и продоволствена помощ на Украйна, на целия район и на света ", съобщи Байдън.

Източник: news.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg