Байдън обявява Майкъл Уитакър за избор на FAA

...
Президентът Джо Байдън възнамерява да номинира Майкъл Уитакър за администратор
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън възнамерява да номинира Майкъл Уитакър за администратор на Федералната авиационна администрация, съобщи Белият дом в четвъртък.

Уитакър преди това е бил заместник-администратор на агенцията и „в момента е главен оперативен директор на Supernal, компания от Hyundai Motor Group, която проектира електрическо превозно средство за усъвършенствана въздушна мобилност (AAM),“ се казва в изявление на Белия дом.

Работил е и в InterGlobe Enterprises, индийски туристически конгломерат, както и в United Airlines и Trans World Airlines. Уитакър е частен пилот и има диплома по право, според Белия дом.

Номинацията идва, докато Конгресът се бори да разреши повторно финансирането на FAA.

Предишният избор на Байдън да ръководи агенцията, Фил Уошингтън, оттегли номинацията си през март на фона на силни критики от страна на републиканските законодатели по редица въпроси, включително слабите му акредитации в авиацията и потенциалните му правни преплитания. Белият дом също нямаше подкрепата на достатъчно демократи, за да измести номинацията на Вашингтон от комитета.

Топ синдикат, представляващ стюардесите, похвали избора и призова за бързо потвърждение.

„Поздравяваме Майк Уитакър за номинацията му за администратор на FAA. Подкрепяме решението на президента и призоваваме Сената да премине към бързо потвърждение“, каза президентът на Асоциацията на стюардесите-CWA Сара Нелсън в изявление.

United Airlines също похвали този ход, подчертавайки опита на Уитакър, в който той прекара 15 години в авиокомпанията в различни роли.

„Сега повече от всякога FAA се нуждае от силно ръководство. Радваме се, че Майкъл Уитакър е номиниран за тази критична роля и очакваме с нетърпение да работим с него за подобряване на нашата авиационна система за нашите служители и клиенти. Майк има задълбочен авиационен опит и солидна репутация на решаващ проблеми. Призоваваме Сената на САЩ да пристъпи бързо към процеса на неговото утвърждаване“, каза в изявление говорителят на United Airlines Сам Коулман.

Последният потвърден от Сената администратор, Стив Диксън, се оттегли през март 2022 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР