Президентът Джо Байдън удвои амбициите на САЩ за климата преди

...
Президентът Джо Байдън удвои амбициите на САЩ за климата преди
Коментари Харесай

Байдън удвои целта за намаляване на емисиите в САЩ до 50-52%

Президентът Джо Байдън удвои упоритостите на Съединени американски щати за климата преди срещата на върха, обещавайки, че най-голямата стопанска система в света ще понижи излъчванията на парникови газове с 50 до 52 % до 2030 година по отношение на равнищата от 2005 година, съобщи Агенция Франс Прес.
Обещавайки огромно екологизиране на американската стопанска система, в сходство с Парижкото съглашение, сложена от някогашния президент Барак Обама, с 26 до 28 % понижение до 2025 година спрямо 2005 година
 Англия ще бори въглеродните излъчвания с 1,4 милиарда $ Англия ще бори въглеродните излъчвания с 1,4 милиарда $
Англия възнамерява да влага 1 милиард лири (1,39 милиарда долара) за понижаване на излъчванията от индустрията, учебните заведения и болн...
Новата цел, която би трябвало да бъде публично оповестена от Байдън през днешния ден, когато той привиква 40 международни водачи за виртуална среща на върха за Деня на Земята, има за цел да " провокира “ света към увеличение на упоритостите и битка с климатичната рецесия ", сподели представител на администрацията пред кореспонденти.
Сред 40-те водачи, които Байден ще приветства на двудневната среща, ще бъдат водачите на Китай и Русия, както и папа Франциск.
" Над в този момент се насочва към понижаване на излъчванията с световни темпове, нужни за поддържане на обсега от 1,5 градуса по Целзии ", съобщи източникът от Белия дом. " Нашата коалиция се разраства. "
Очаква се министър председателите на Япония и Канада, които са построили ранни връзки с Байдън, да показват свои нови проекти за климата на срещата на върха. Тази седмица Европейският съюз удостовери своите амбициозни цели, а някогашната членка на блока Англия в навечерието на срещата на върха разгласява цели за съкращения от 78% до 2035 година по отношение на равнищата от 1990 година Англия ще бъде през ноември хазаин на конференция на Организация на обединените нации в Глазгоу, която има за цел да надгради Парижкото съглашение от 2015 година
По времето на Парижкото съглашение някогашният президент Барак Обама съобщи, че Съединените щати ще понижат излъчванията с 26 до 28 % до 2025 година - цел, която Байдън, някогашният му вицепрезидент, в този момент фрапантно е нараснал.
 Германия реализира задачата си за понижаване на въглеродните излъчвания Германия реализира задачата си за понижаване на въглеродните излъчвания
През 2020 година по отношение на пандемията от ковид Германия съумя да извърши поставените цели в региона на отбраната на климата. Изводъ...
Действието на Байдън усилва натиска върху Китай - най-големият в света емитер на въглерод. Отношенията на Китай със Съединени американски щати внезапно се утежниха през последните години, само че все пак Пекин се съгласи да си сътрудничат в региона на климата по време на визитата преди срещата на върха на Джон Кери, някогашен държавен секретар на Съединени американски щати, който в този момент е на Байдън. Президентът Си Цзинпин даде обещание предходната година, че Китай ще стане безпристрастен на въглерод до 2060 година, само че природозащитниците означават, че постепенно понижава въглищата, което е най-замърсяващата форма на сила, само че в обвързвана с политическа сензитивност заради работните места в минната промишленост.
Сравненията сред огромните стопански системи са сложни, защото Съединените щати одобряват за изходно равнище 2005 година, до момента в който европейците употребяват 1990 година, датата, избрана в знаковия Протокол от Киото. Но неотдавна разбор на „ Rhodium Group “ съобщи, че задачите на Байдън, които се чакат от седмици, са почти равни на упоритостите на Европейския съюз, историческия първенец по интернационалните дейности в региона на климата.
Наследникът на Обама Доналд Тръмп се отдръпна от Парижкото съглашение, наричайки го незаслужено по отношение на миньорите и енергийната промишленост. Но Съединените щати са на път да реализират задачите на Обама с помощта на уговорките на щатите, изключително Калифорния, и внезапното понижаване на промишленото произвеждане по време на пандемията от Covid-19. Въпреки това в отчет на Организация на обединените нации в края на предходната година се споделя, че по Целзий - равнище, при което се чака на планетата да се стопят доста ледници и ледени покривки, ниско ситуирани области да бъдат потопени и все по-тежки суши, наводнения и бедствия да провокират апетит и всеобща миграция.
Байдън предложи инфраструктурен пакет от 2 трилиона $, в който главен акцент е екологизирането на стопанската система, в това число вложения във възобновима сила, електрически коли и публичен превоз. Но огромна част от Републиканската партия на Тръмп продължава да бъде изрично срещу дейностите в региона на климата, поставяйки под въпрос дали Байдън може да подсигурява ангажимент на Съединени американски щати.
Помощници на Байдън обявиха, че са се съветвали със синдикати, преподаватели, деятели и компании, преди да излязат с задачата и считат, че разноските за инфраструктура могат да донесат икономическа изгода посредством основаване на добре платени работни места. Байдън към този момент си е сложил за цел силата в Съединени американски щати да стане изцяло безвъглеродна до 2035 година, само че Белият дом не е показал тъкмо по какъв начин ще бъде реализирана задачата за 2030 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР