Президентът Джо Байдън трябва да се срещне с краля на

...
Президентът Джо Байдън трябва да се срещне с краля на
Коментари Харесай

Байдън и кралят на Йордания ще се срещнат на фона на преговорите за освобождаване на заложници във войната Израел-Хамас

Президентът Джо Байдън би трябвало да се срещне с краля на Йордания Абдула II в Белия дом в понеделник, до момента в който администрацията продължава договарянията по допустимо съглашение за освобождение на заложници във войната Израел-Хамас и разкритикува плануваното сухопътно нахлуване на Израел против град Рафа в Газа.

Двамата водачи възнамеряват да обсъдят „ продължаващата обстановка в Газа и напъните с цел да реализираме дълготраен завършек на рецесията “, сподели прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер в изказване. Дискусията ще включва „ напъните на Съединени американски щати да поддържат палестинския народ, в това число посредством засилена филантропична помощ в Газа и визия за дълготраен мир, който да включва решение за две страни с обезпечена сигурност на Израел “, сподели тя.

Срещата сред Байдън и Абдула е първата им, откакто трима американски бойци бяха убити при нахлуване с дрон в база в североизточна Йордания предишния месец. Съединените щати приписаха удара на бойни групировки, подкрепяни от Иран, а президе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР