Президентът Джо Байдън трябва да произнесе своята годишна реч за

...
Президентът Джо Байдън трябва да произнесе своята годишна реч за
Коментари Харесай

Под една трета от американците смятат, че нацията е на прав път

Президентът Джо Байдън би трябвало да произнесе своята годишна тирада за положението на Съединени американски щати пред Конгреса. Оптимистични ли са настройките и упованията за това,което се надяват да чуят от президента в 21 часа локално време американците откакто изследване открива, че Байдън ще бъде изправен пред песимистично настроена аудитория.

Едва 29% от американците считат, че нацията е на прав път, сега сочи изследване на Центъра за проучвания на Асошиейтед прес-NORC, извършено през февруари и представено от БНР.

След две години на пандемия, която умъртви повече от 920 000 в Съединени американски щати, чиновници от Белия дом признават, че настроението в страната не е положително, само че считат, че има окуражаващи данни, показващи, че животът на хората е по-добър, в сравнение с преди година.

Колони от протестиращи пътуват от Калифорния, Пенсилвания и други част на страната към Вашингтон, с цел да изразят недоволството си от проблемите, в които е затънала Америка - от условията за ваксини против Covid-19 до цените на петрола.

Миналото лято Байдън сподели, че инфлацията ще бъде краткотрайно стеснение, само че тя наподобява се трансформира в предизвикателство за неговото ръководство.

Според анализатори силата на Америка е подложена на изострен тест от вътрешната страна – а в този момент и извън - ориста е направила Байдън за една нощ военновременен президент в нечия друга война и водещ Запада в отговор за съветската инвазия в Украйна. А това изостря и всичките му други проблеми.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР