Президентът Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед в сряда по

...
Президентът Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед в сряда по
Коментари Харесай

Байдън ще подпише изпълнителна заповед относно федералното финансиране на индианците

Президентът Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед в сряда по време на среща на върха на племенните народи, която има за цел да улесни достъпа на индианците до федерално финансиране и имат по-голяма автономност по отношение на това по какъв начин да влагат тези средства.

" Племенните народи към момента са изправени пред неприемливи бариери пред цялостното практикуване на своя характерен суверенитет и в действителност прекомерно постоянно това се случва заради метода, по който администрираме федерални стратегии за финансиране “, сподели Нира Танден, консултант по вътрешната политика на Белия дом.

В исторически проект, сподели Танден, федералните политики нападнаха правата на локалното население на самоуправление и предизвикаха трайни стопански вреди. Администрацията на Байдън работи, с цел да в профил тези вреди, сподели тя.

Заповедта частично основава клирингова къща за индианските племена, с цел да намерят и получат достъп до федерално финансиране, и изисква федералното организациите подсигуряват...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР