Президентът Джо Байдън ще обяви допълнителен пакет военна помощ от

...
Президентът Джо Байдън ще обяви допълнителен пакет военна помощ от
Коментари Харесай

Байдън ще обяви нови 800 милиона долара помощ за Украйна

Президентът Джо Байдън ще разгласи спомагателен пакет военна помощ от 800 милиона $ за Украйна в четвъртък, когато показа актуализация за напъните на Съединени американски щати, свързани с съветската инвазия, сподели американски чиновник, представен от Ройтерс.

Планирано е Байдън да се обърне към американците от Белия дом в 9:45 сутринта (16:45 часа българско време). Очаква се той да показа настояща информация за американските старания за поддръжка на народа на Украйна.

Новият оръжеен пакет ще бъде почти същият като, разгласен предходната седмица, само че детайлностите към момента се създават, сподели различен почитан американски чиновник пред Ройтерс.

Представители на Съединени американски щати обявиха, че Украйна се нуждае от тежка артилерия, ракетни системи с огромен обхват и противокорабни ракети.

В сряда Байдън свика военното управление на Съединени американски щати на годишна среща в Белия дом. Откривайки срещата, Байдън похвали твърдостта на украинските военни и сподели, че единството на НАТО е " шокирало " съветския президент Владимир Путин.

Русия съобщи, че е навлязла в нов стадий от своята интервенция и. Западните съдружници чакат, че акцията на Русия може да продължи доста месеци, в това число да се окаже в невъзможност.

Помощта на Съединени американски щати, оповестена предходната седмица, включваше артилерийски системи, снаряди, бронетранспортьори и безпилотни лодки за брегова защита, което е очевидно разширение на обсега на оръжия, изпращани в Киев, в това число нови типове тежко съоръжение. С този пакет общата военна помощ на Съединени американски щати за Украйна след началото на съветската инвазия ще надвиши три милиарда $.

В началото на войната Съединени американски щати и страните от НАТО се притесняваха да изпращат тежки оръжия в Украйна, опасвайки се, че Русия ще схване това като директна интервенция във войната.

поради военната им помощ за Украйна, говорейки за " непредвидими последствия ", в случай че доставките на съвременно оръжие продължат, оповестиха американските медии предходната седмица.
 Европейски Съюз дава още 1,5 милиарда евро военна помощ на Украйна
Европейски Съюз дава още 1,5 милиарда евро военна помощ на Украйна

Шарл Мишел: Европейски Съюз ще направи всичко допустимо, с цел да помогне на Украйна да завоюва войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР