Президентът Джо Байдън ще обяви, че САЩ предоставят на Украйна

...
Президентът Джо Байдън ще обяви, че САЩ предоставят на Украйна
Коментари Харесай

САЩ ще предоставят на Украйна модерна система за противовъздушна отбрана

Президентът Джо Байдън ще разгласи, че Съединени американски щати дават на Украйна усъвършенствана зенитно-ракетна система, както и спомагателна артилерийска поддръжка, съобщи пред АП осведомен с въпроса източник. Оръжията ще бъдат дадени в границите на последната помощ, предопределена да помогне на Украйна да се отбрани от четиримесечната инвазия на Русия, прецизира Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати закупуват NASAMS, създадена в Норвегия противовъздушна система, която е със междинен и отдалечен обхват, сподели източникът, поискал да резервира анонимност. NASAMS е същата система, която Съединени американски щати употребяват за отбрана на въздушното пространство към Белия дом и Капитолия във Вашингтон.

Допълнителната помощ включва повече муниции за украинската артилерия, както и радари за противопоставяне на батареите на съперника, с цел да се поддържат напъните на Киев против съветското нахлуване в Донбас, сподели източникът.

Тази седмица Байдън се договаря със съдружниците си за поддръжка на Украйна на срещата на върха на Групата на седемте развити стопански системи в Германия и годишната среща на водачите на НАТО в Мадрид.

Подобна информация беше публикувана и от Си Ен Ен, заяви Укринформ.

Украинските публични лица са поискали системата за противоракетна защита NASAMS, тъй като тя може да поразява цели на разстояние повече от 160 км.

Миналата седмица администрацията на Байдън разгласи спомагателна военна помощ за Украйна в размер на 450 млн. $, като й даде още четири ракетни системи за залпов огън HIMARS и артилерийски муниции за други системи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР