Президентът Джо Байдън ще изтегли до 11 септември всички американски

...
Президентът Джо Байдън ще изтегли до 11 септември всички американски
Коментари Харесай

Отбой! Байдън изтегля US войниците от Афганистан до 11 септември

Президентът Джо Байдън ще изтегли до 11 септември всички американски войски от Афганистан, заяви Ройтерс, цитирайки добре осведомен източник, съобщи Българска телеграфна агенция.

Джо Байдън предложи през днешния ден на съветския си сътрудник Владимир Путин да бъде проведена среща на върха " в трета страна през идващите месеци ", с цел да се " построи постоянна и предвидима връзка с Русия ", разгласи Белият дом, представен от Франс прес.

В нов телефонен диалог президентът на Съединени американски щати е изразил по-специално " безпокойството си във връзка със скупчването на съветски войски в окупирания Крим и на украинската граница ". Байдън е призовал " Русия да понижи напрежението ", се показва още в известието.

В телефонния диалог президентът на Съединени американски щати е изразил непоколебимия ангажимент към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, заяви Белият дом.

В известието за телефонния диалог се показва още, че Байдън е дал да се разбере, че Съединени американски щати ще работят твърдо, с цел да защитят националните си ползи в отговор на такива дейности на Русия, като хакерски атаки и интервенция в избори, съобщи Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР