Президентът Джо Байдън се доближи до най-ниското ниво на одобрение

...
Президентът Джо Байдън се доближи до най-ниското ниво на одобрение
Коментари Харесай

Одобрението на Байдън спадна до 39%

Президентът Джо Байдън се приближи до най-ниското равнище на утвърждение единствено две седмици преди междинните избори в Съединени американски щати, които ще дефинират остатъка от неговия мандат, сочи изследване на публичното мнение на Ройтерс/Ипсос, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двудневното национално изследване откри, че 39% от американците утвърждават работата на Байдън, което е с един % по-малко в съпоставяне със седмица по-рано.

Непопулярността на Байдън способства за мнението, че републиканците ще завоюват контрола над Камарата на представителите на Съединени американски щати, а евентуално и в Сената на 8 ноември. Контролът даже на една от камарите на Конгреса ще даде на републиканците власт да спрат законодателната стратегия на Байдън.

С встъпването в служба през януари 2021 година в средата на пандемията от КОВИД-19, мандатът на Байдън е белязан от икономическите белези на световната здравна рецесия, в това число внезапно покачваща се инфлация. Тази година рейтингът му на утвърждение се намали до 36% през май и юни.

В изследването на Ройтерс/Ипсос от тази седмица една трета от респондентите показаха стопанската система като най-големия проблем на страната, което е доста по-голям дял от всеки десети, който е избрал престъпността. Само един от 20 показаха като пораждащ най-голямо терзание края на националните права за аборт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР