Президентът Джо Байдън пристигна в Израел за предотвратяване на разрастването

...
Президентът Джо Байдън пристигна в Израел за предотвратяване на разрастването
Коментари Харесай

Байдън към Нетаняху: Изглежда, че взривът в болницата в Газа е дело на другия отбор

Президентът Джо Байдън дойде в Израел за попречване на разрастването на войната против „ Хамас “, като показа, че детонацията, която умъртви стотици в болница в линията Газа, наподобява не е породена от Израел. Той сподели, че е „ надълбоко тъжен и засегнат “ от смъртоносната детонация в болничното заведение в Газа и счита, че Израел не е отговорен. Експлозията в болничното заведение провокира доста възмущения в международен проект откакто бяха убити стотици хора в случая.

„ Въз основа на това, което видях, наподобява, че атентатът е породен от другия тим, а не от вас “, сподели Байдън на израелския министър председател Бенямин Нетаняху по време на среща. Но има доста хора, които не са сигурни, тъй че би трябвало да преодолеем доста неща “, споделя Байдън.

В отговор израелския министър председател Бенямин Нетаняху сподели: „ Виждах вашата поддръжка всеки ден и дълбочината и силата на съдействието, което имаме от началото на тази война- съдействие, което е в действителност невиждано в историята на огромния съюз сред нашите две народи “.

Министерството на здравеопазването на Газа, ръководено от Хамас, сподели, че израелски въздушен удар е предизвикал разрушението. Израелската войска отхвърли да е забъркана и упрекна погрешно изстреляна ракета от Палестинския ислямски джихад, друга въоръжена формация. Тази организация обаче също отхвърли обвиняванията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР