Президентът Джо Байдън прие на 7 юни 2022 г. акредитивните

...
Президентът Джо Байдън прие на 7 юни 2022 г. акредитивните
Коментари Харесай

Байдън към посланика ни в САЩ: Вашето пристигане е важно по много причини

Президентът Джо Байдън одобри на 7 юни 2022 година акредитивните писма на изключителния и пълномощен дипломат на България в Съединени американски щати Георги Панайотов. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР). В свое писмо той приветства назначението на новия български дипломат, изразявайки предпочитание за взаимна работа за реализирането на общия дневен ред и за задълбочаване на връзките и мощното другарство сред двете страни.

„ Вашето идване във Вашингтон е значимо по доста аргументи, изключително поради над 100-годишната история на дипломатическите връзки сред нашите страни “, се показва в писменото послание. Двустранните връзки се основават на взаимното предпочитание за мир и разцвет и са се развили в редица области, измежду които съдействие в региона на защитата, търговията, вложенията и връзките сред хората, блян към чисти и диверсифицирани енергийни източници, общи старания за подсилване на върховенството на закона и за противопоставяне на пандемията COVID-19, се показва в известието.
 Министерство на външните работи, пресцентър
Американският президент изрази предпочитание за разширение на партньорството в нови области - нуклеарната енергетика за цивилен цели и киберсигурността , както и на цялостното изпитание за реализиране на сигурност и благополучие за двата народа, осведомят от Министерство на външните работи.

„ България неведнъж се е потвърдила като хладнокръвен съдружник в НАТО и европейски сътрудник “ , отбелязва Байдън, наблягайки общата ангажираност със сигурността на Балканите, Източното Средиземноморие и Черноморския район.

Посланик Георги Панайотов се срещна с президента Джо Байдън на 13 юни 2022 година Потвърдени бяха взаимното предпочитание и воля за по-нататъшно усилване на връзките във всички сфери, с приоритет върху сигурността и защитата, енергийната сигурност, киберсигурността, битката против корупцията, съдействието в науката и високите технологии, стопанската система и търговията. Американският президент благодари за приноса на България на интернационалната сцена, пожелавайки по-нататъшни триумфи и благополучие на страната, показват от Министерство на външните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР