Президентът Джо Байдън подписа в сряда усилено оспорван законопроект, който

...
Президентът Джо Байдън подписа в сряда усилено оспорван законопроект, който
Коментари Харесай

Байдън завери с подписа си помощта за Украйна

Президентът Джо Байдън подписа в сряда интензивно оспорван законопроект, който дава милиарди долари нова американска помощ на Украйна за нейната война с Русия, отбелязвайки рядка двупартийна победа за президента, предава " Ройтерс ".

" Това дава жизненоважна поддръжка на сътрудниците на Америка, с цел да могат да се защитят от закани за своя суверенитет ", сподели Байдън.

Президентът демократ, който се чака да се изправи против някогашния президент републиканец Доналд Тръмп на изборите през ноември, притискаше законодателите в продължение на шест месеца да одобрят повече финансиране за Украйна, която се бори с пълномащабна съветска инвазия повече от две години. Тръмп възрази против помощта за Украйна и някои републиканци в Конгреса отхвърлиха да я поддържат.

Това завърши, когато следената от републиканците Камара на представителите ненадейно промени курса си и утвърди четири законопроекта, които включват финансиране за Украйна, Израел, Тайван и други сътрудници на Съединени американски щати в Индо-Тихоокеанския район в събота.
Байдън също подписа обособен законопроект, обвързван със законодателството, което не разрешава TikTok в Съединените щати, в случай че неговият притежател, китайската софтуерна компания ByteDance, не успее да продаде известното приложение за къси видеоклипове през идващите девет месеца до една година, оповестява news.bg.

Социалната медийна платформа е изключително известна измежду ляво насочените млади американци, група от решаващо значение за успеха на Байдън през ноември.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР