Президентът Джо Байдън подписа днес заповед, с която цели да

...
Президентът Джо Байдън подписа днес заповед, с която цели да
Коментари Харесай

Байдън призова за въглеродно неутрално правителство до 2050 г.

Президентът Джо Байдън подписа през днешния ден заповед, с която цели да направи федералното държавно управление въглеродно неутрално до 2050 година посредством голям брой начинания за чиста сила, в това число електрически транспортни средства и екологично чисти здания.

Новата заповед задължава държавното управление да размени автопарка си с електрически коли и камиони до 2035 година и да подсигурява до 2045 година, че федералните здания са без въглерод.

„ Президентът надгражда напъните на цялото държавно управление за справяне с климатичната рецесия по метод, който основава добре платени работни места, развива промишлености и прави страната стопански по-конкурентоспособна “, се споделя в изказване на администрацията на Байдън.

Правителството има или наема към 300 000 здания, и ръководи автопарк от 600 000 транспортни средства.

С цел да се реализира в границите на 10 години 65% понижаване на излъчванията на парникови газове, затоплящи планетата, това е последната от редица начинания, които президентът разгласи за ограничение на въздействието на страната върху околната среда.

„ Изпълнителната заповед ще понижи излъчванията във федералните интервенции, ще влага в американски промишлености за чиста сила и произвеждане и ще сътвори чисти, здрави и устойчиви общности “, прибавят от администрацията на президента.

Реформите ще оказват помощ на Байдън да извърши обещанието си към международните водачи на срещата на Организация на обединените нации в Глазгоу предишния месец да понижи излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати най-малко на половина.

Миналия месец Байдън подписа просторен инфраструктурен пакет от ограничения, който включва 7,5 милиарда $ за мрежа от зарядни устройства за електрически транспортни средства, а Конгресът договаря за още по-голям законопроект за обществено подкрепяне, който ще обезпечи повече от 500 милиарда $ за битка с изменението на климата.

Програмата " купува чисто " ще даде приоритет на продуктите, създадени и доставени с ниски излъчвания на парникови газове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР