Президентът Джо Байдън печели позиции спрямо републиканеца Доналд Тръмп в

...
Президентът Джо Байдън печели позиции спрямо републиканеца Доналд Тръмп в
Коментари Харесай

Проучване: Байдън започва да печели позиции спрямо Тръмп в 6 от 7 ключови американски щата

Президентът Джо Байдън печели позиции по отношение на републиканеца Доналд Тръмп в шест от седем основни американски щата, освен това доста в най-малко два от тях, като тези резултати съставляват най-силната негова позиция до момента в ежемесечното изследване на организация Bloomberg News/Morning Consult.

Повишаването на доверието към сегашния президент идва след пет месеца на най-вече поредно водачество в изследванията на Тръмп и след речта на Байдън за Състоянието на Съюза, която сплоти демократите и наподобява отслаби опасенията по отношение на неговата възраст.

Промяната е забележителна в Уисконсин, където Байдън към този момент води пред Тръмп с един пункт, откакто единствено преди месец (през февруари) изоставаше с 4 пункта, както и в Пенсилвания, където претендентите са изравнени, откакто предишния месец Тръмп имаше преднина от цели 6 пункта.

Твърде рано е да се каже дали усъвършенстваното показване е еднократен акт или началото на по-трайна смяна в президентската конкуренция, като в това време Байдън продължава да изостава от хипотетичния претендент на Републиканската партия в четири основни щата.

По-оптимистичните данни за Байдън от последното изследване идват в повратна точка на акцията, откакто той и Тръмп завоюваха номинациите на своите партии на 12 март. В момента Тръмп е стеснен по отношение на средства за акцията и организира по-малко манифестации и събития, до момента в който настоящият президент е ускорил напъните си за преизбиране и щурмува основни щати, в това число пътешестване до Северна Каролина във вторник.

Проучването на Блумбърг също по този начин открива, че потребителите се усещат по-добре във връзка с америкнската стопанска система, като последователно повишаване на броя на гласоподавателите, които считат, че тя е на правилния път.

Проучването измежду 4932 регистрирани гласоподаватели, което дава неточност от 1 процентен пункт, предлага моментна фотография на това къде се намират претендентите, до момента в който ускоряват акцията, която сигурно ще бъде най-скъпата до момента.

Последната анкета също по този начин регистрира, че Байдън понижава изоставането си по отношение на Тръмп по отношение на февруарското изследване в щатите Аризона, Невада и Северна Каролина. В седмия щат, Джорджия, Тръмп усили преднината си.

Тръмп към момента води в седем значими щата с 47% срямо 43%.

Мнозинството от гласоподавателите с позитивно мнение за Ники Хейли споделиха, че биха дали своят вот за Тръмп в директния президентски конфликт през ноември, което допуска, че той събира доста от поддръжниците на някогашния си главен противник.

Самото изследване беше извършено след 8-и март, ден откакто Байдън произнесе политическата си тирада пред Конгреса са Състоянието на съюза. Повече от една трета от гласоподавателите споделиха в анкетата, че са видели неотдавна позитивни вести във връзка с Байдън, което е най-високото равнище от началото на изборната акция през предишния октомври.

Речта му пред Конгреса може да е помогнала за едно от най-големите трудности на Байдън в акцията: опасенията за възрастта му. Около 6 от 10 гласоподаватели споделиха, че вицепрезидентите ще бъдат по-важни тази година, тъй като Байдън ще бъде на 81, а Тръмп ще бъде на 78 в деня на изборите. Това е спад със седем пункта по отношение на февруарската анкета, която беше извършена малко след отчет на специфичен прокурор, който назова Байдън " възрастен мъж с неприятна памет`.

Близо половината от гласоподавателите на Байдън показват, че задачата им е повече да спрат Тръмп. По-малко от трима на всеки 10 поддръжници на Тръмп споделят, че техният избор е против Байдън. Почти половината от гласоподавателите на Байдън обаче споделиха, че техният избор би бил ориентиран против Тръмп. В Уисконсин, където Байдън води, шест на всеки 10 негови поддръжници споделиха, че техният избор е глас против Тръмп.

Докато тези констатации допускат мощен възторг във връзка с самия Тръмп измежду неговите поддръжници, те също загатват за евентуален мотор за изборната интензивност в интерес на Байдън.

" Отрицателната сила стимулира хората. И хората, които през днешния ден поддържат Джо Байдън, е доста по-вероятно да изразят онази отрицателна сила, която даде сила на неговата акция през 2020 година ", уточни Ели Йокли, американски политически анализатор за Morning Consult.

Гласоподавателите също по този начин виждат проясняваща се икономическа картина, само че към момента са склонни да имат вяра на Тръмп по тези въпроси, в това число лихвените проценти и съществуването на положителни работни места.

И въпреки всичко във връзка с редица индикатори изследването откри, че възприемането на стопанската система от страна на гласоподавателите на изменчивия щат последователно се усъвършенства. Процентът интервюирани, който споделя, че националната стопанска система е на правилния път, се е нараснал с 6 пункта - от 26% през октомври на 32% през март.

Броят на хората, които споделят, че стопанската система е най-важният въпрос, също е намалял от 39% на 34%. В същото време процентът, който показва имиграцията като главен проблем, съвсем се е удвоил до 17%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР