Президентът Джо Байдън отмени в сряда поредица заповеди от ерата

...
Президентът Джо Байдън отмени в сряда поредица заповеди от ерата
Коментари Харесай

Байдън ревизира опита на Тръмп да забрани TikTok и WeChat

Президентът Джо Байдън анулира в сряда поредност заповеди от ерата на Тръмп, с които се целеше възбрана за нови изтегляния на WeChat и TikTok, предава Ройтерс.

Администрацията на Тръмп твърдеше, че въпросните обществени мрежи основават опасения за националната сигурност, защото държавното управление на Китай може да събира чувствителни персонални данни на американски консуматори.

Съдилищата в Съединени американски щати обаче блокираха тези заповеди, които по този начин и не влязоха в действие.

Адвокатът на WeChat Майкъл Биин, завел дело против заповедите на Тръмп, похвали администрацията на Байдън за анулация на „ неверната възбрана на WeChat, която... би довела до невиждано прекъсване на съществена платформа за връзки, на които разчитат милиони хора в Съединените щати. “

Новата изпълнителна заповед на Байдън анулира издадените решения от Тръмп, само че указва на Министерството на търговията да следи софтуерни приложения като TikTok, които могат да повлияят на националната сигурност на Съединени американски щати.

Също по този начин новият американски президент подписа и различен декрет, който не разрешава вложенията на Съединени американски щати в някои китайски компании в секторите на защитата и технологиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР