Белият дом казва, че Байдън е съсредоточен върху работата си след обвинението срещу сина му

...
Президентът Джо Байдън остава съсредоточен върху работата си – включително
Коментари Харесай

Президентът Джо Байдън остава съсредоточен върху работата си – включително подготовката за срещите на ООН следващата седмица – след като синът му беше обвинен в обвинения в притежание на оръжие, според съветника по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан.

„Не е нужно да го вземаш от мен“, каза Съливан. „Чухте директно от президента, че той се е фокусирал върху постигането на резултати за американския народ.“

Той каза, че на срещи в петък Байдън не е изглеждал разсеян след обвинението срещу сина му от специалния прокурор Дейвид Вайс във връзка с пистолет, който е закупил през 2018 г.

Вместо това той каза, че президентът изглежда фокусиран върху въпроси на вътрешната и външната политика.

„Това е вярно по отношение на това, което той се опитва да направи тук у дома. И определено е вярно от гледна точка на това, което той се опитва да постигне по отношение на сигурността на Общото събрание на ООН в подкрепа на Украйна и да продължи напред“, каза Съливан. „Така че това е, върху което той се фокусира. Това е неговият начин на мислене.

В президентския ежедневен брифинг тази сутрин Съливан каза, че Байдън е „включен по ключовите въпроси, с които се сблъскваме и ще продължим да бъдем, докато се насочваме към седмицата в Ню Йорк следващата седмица“.

По-късно прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер повтори предишното си твърдение, че Байдън няма да обмисли помилването на сина си. Жан-Пиер добави, че няма да каже дали президентът е разговарял със сина си след обвинението.

„Няма да влизам в частни разговори, които президентът води със семейството си“, каза тя.

Това е актуална история и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР