Президентът Джо Байдън одобри в петък планове за обучение на

...
Президентът Джо Байдън одобри в петък планове за обучение на
Коментари Харесай

Байдън подкрепя обучението на F-16 за украински пилоти на срещата на Г-7

Президентът Джо Байдън утвърди в петък проекти за образование на украински водачи на създадени в Съединени американски щати изтребители F-16 , съгласно двама души, осведомени с въпроса, до момента в който той се събира с водачите на най-мощните демокрации в света по отношение на проектите за по-строги санкции против Русия за нейните 15-месечна инвазия в Украйна, написа АП.

Лидерите на Групата на седемте се събраха в Хирошима , където президентът Володимир Зеленски би трябвало да се причисли към тях в неделя в най-далечното си пътешестване от страната си от началото на войната през февруари предходната година.

Лидерите чуха за първи път поддръжката на Байдън за образование на украински водачи на съвременни бойни самолети , като предшестващо изпращането на самолетите в Украйна .

Лидерите на Г-7 също по този начин постановиха нови наказания против Москва , както и проекти за повишение на успеваемостта на съществуващите финансови наказания, предопределени да лимитират военните старания на президента Владимир Путин.

" Нашата поддръжка за Украйна няма да се колебае ", споделиха водачите на Г-7 в изказване, оповестено след срещи при закрити врата. Те се заклеха " да застанат дружно против противозаконната, неоправдана и непровокирана нападателна война на Русия против Украйна ".

" Русия стартира тази война и може да постави завършек на тази война ", споделиха те.

Обучението за F-16 ще се организира в Европа и евентуално ще стартира през идващите седмици . Но Байдън сподели на водачите, че решенията за това по кое време, какъв брой и кой ще даде изтребителите от четвърто потомство, които Украйна да употребява в борба, ще бъдат взети през идващите месеци, до момента в който тече образованието.

Зеленски поредно е призовавал за доставка на западни бойни самолети за подсилване на защитата на страната му против нахлуването на Русия, само че до момента се сблъсква със песимизъм от страна на Съединени американски щати, че те ще извърнат хода на войната. Сега, откакто Украйна укрепи противовъздушната си защита с голям брой противовъздушни системи, доставени от Запада, чиновници считат, че самолетите могат да станат потребни в борбата и от значително значение за дълготрайната сигурност на страната .

Отделно Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, удостовери по националната телевизия, че Зеленски ще участва на срещата на върха .

" Бяхме сигурни, че нашият президент ще бъде там, където Украйна има потребност от него, във всяка част на света, с цел да реши въпроса за стабилността на страната ни ", сподели Данилов в петък. " Там ще се вземат решение доста значими въпроси, тъй че физическото наличие е решаващо нещо за отбрана на нашите ползи. "

Зеленски разгласи в петък, че е , където арабските водачи организират своя лична среща на върха.

Европейските съдружници през последните седмици започнаха да се съгласяват с концепцията за изпращане на бойни самолети в Украйна , както и детайли от кабинета на Байдън, в това число държавния секретар Антъни Блинкен, който се очерта като корав бранител в администрацията. Съгласно разпоредбите за лицензиране на износа, Съединени американски щати трябваше да подпишат всички съюзнически старания за образование на украински водачи или за даване на самолети за тях.

Съобщението в петък пристигна, когато Съединени американски щати и техните съдружници също оповестиха поредност от дейности, имащи за цел да засилят рестриктивните мерки за към този момент глобени хора и компании , участващи във военните старания на Русия. Повече от 125 лица и организации в 20 страни бяха наранени от глобите на Съединени американски щати. Финансовите наказания бяха ориентирани главно към укриващите глобите, свързани с доставките на технологии за Кремъл. Министерството на търговията също добави 71 компании към личния си лист.

Освен това бяха издадени нови условия за отчетност за хора и компании, които имат някакъв интерес в активите на Руската централна банка. Целта е " изцяло да се картографират притежанията на суверенните активи на Русия, които ще останат неподвижни в юрисдикциите на Г-7 , до момента в който Русия не заплати за вредите, които е предизвикала на Украйна ", се споделя в изказване на Министерството на финансите.
 CNN: Съединени американски щати ще разрешат на съдружниците си да трансферират самолети F-16 в Украйна, само че не дават свои
CNN: Съединени американски щати ще разрешат на съдружниците си да трансферират самолети F-16 в Украйна, само че не дават свои

Информацията е неофициална

Министърът на финансите Джанет Йелън сподели, че глобите от петък " ще затегнат в допълнение менгемето върху способността на Путин да реализира своята варварска инвазия и ще ускорят нашите световни старания за секване на опитите на Русия да избегне глобите ".

Ядрените закани на Путин против Украйна , дружно с траялия месеци бараж от ракетни проби на Северна Корея и бързо разширяващия се нуклеарен боеприпас на Китай, резонираха с натиска на Япония да направи нуклеарното разоръжаване съществена част от срещата на върха на Г-7 . Световните водачи посетиха в петък парк на мира, отдаден на десетките хиляди, починали при първата експлозия на атомна бомба по време на ВСВ.

След групови фотоси наоколо до емблематичния бомбардиран купол на града, полагане на венци и алегорично засаждане на черешово дърво, беше оголен нов кръг от наказания против Москва, с акцент върху удвояването на напъните за използване на съществуващите наказания, предопределени да задушат военните старания на Русия и държат виновни тези, които стоят зад тях, сподели американски чиновник. Сега Русия е най-санкционираната страна в света , само че има въпроси по отношение на успеваемостта на финансовите наказания.

Страните от Г-7 обявиха в петъчно изказване, че ще работят, за да попречат на Русия да употребява интернационалната финансова система за войната с и, ще " лимитират в допълнение достъпа на Русия до нашите стопански системи " и ще предотвратят укриването на наказания от страна на Москва.

Те приканиха другите народи да спрат да дават на Русия поддръжка и оръжия " или ще понесат съществени разноски ".

Европейският съюз беше концентриран върху затварянето на малките врати и проектите за ограничение на търговията с съветски диаманти, сподели Шарл Мишел, президент на Европейския съвет, пред кореспонденти в петък.

Японският министър председател Фумио Кишида, който съставлява Хирошима в Народното събрание, желае нуклеарното разоръжаване да бъде главен фокус на полемиките и той публично стартира срещата в Мемориалния парк на мира в Хирошима. Посещението на международни водачи в парк, отдаден на запазването на спомените от 6 август 1945 година, когато американски B-29 хвърли атомна бомба над Хирошима, обезпечи изумителен декор за началото на срещата на върха. Приблизително 140 000 души са убити при офанзивата, а бързо намаляващият брой на оживелите към този момент възрастни хора подсигурява, че Хирошима се е трансформирала в синоним на антиядрени мирни старания.

Байдън, който се отхвърли от проектите си да пътува до Папуа Нова Гвинея и Австралия след престоя си в Япония, с цел да може да се върне към договарянията за ограничение на дълга във Вашингтон, уреди среща в събота в коридорите на Г-7 с водачите на така наречен Четворка, формирана от Япония, Австралия, Индия и Съединени американски щати

Първоначално четиримата трябваше да се срещнат в Австралия като част от напъните на Байдън да съживи връзките в индо-тихоокеанския район .

Докато присъстващите на Г-7 се насочиха към Хирошима, Москва отприщи още една въздушна офанзива против украинската столица . Силни детонации прогърмяха в Киев в ранните часове, отбелязвайки деветия път този месец, когато съветските въздушни удари са ориентирани към града след седмици на релативно мъртвило.

Лидерите на Г-7 и поканените посетители от няколко други страни в събота също е планувано да обсъдят к ак да се оправят с възходящата самонадеяност и военно струпване на Китай , защото нарастват опасенията, че той може да се опита да завземе Тайван със мощ, предизвиквайки по-широк спор . Китай твърди, че самоуправляващият се остров е китайски и неговите кораби и военни самолети постоянно патрулират покрай него.

В малко противопоставена дипломация китайският президент Си Дзинпин е хазаин на водачите на централноазиатските страни Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан за двудневна среща на върха в китайския град Сиан.
 Г-7 разгласи нови наказания против Русия и помощ за Украйна до 2024 година
Г-7 разгласи нови наказания против Русия и помощ за Украйна до 2024 година

Затяга се контролът против заобикалянето на глобите против Москва

Лидерите би трябвало да обсъдят напъните за подсилване на международната стопанска система и справяне с възходящите цени , които притискат фамилиите и държавните бюджети по света, изключително в разрастващите се страни в Африка, Азия и Латинска Америка.

Официален представител на Съединени американски щати сподели, че водачите в събота ще издадат взаимно официално съобщение, подчертаващо общ метод към оправянето с Китай , както и ще очертаят нови планове в самодейността за развиване на световната инфраструктура на Г-7, която има за цел да предложи на страните опция на китайските капиталови долари. 

Г-7 включва Япония, Съединени американски щати, Обединеното кралство, Франция, Германия, Канада и Италия, както и Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР