Президентът Джо Байдън обяви в петък, че AI компании като

...
Президентът Джо Байдън обяви в петък, че AI компании като
Коментари Харесай

OpenAI, Google и други обещават да поставят водни знаци на AI съдържание: Белия дом

Президентът Джо Байдън разгласи в петък, че AI компании като OpenAI, Alphabet и Meta Platforms са поели доброволни задължения към Белия дом за използване на ограничения като слагане на водни знаци на наличие, генерирано от AI, с цел да създадат технологията по-безопасна.

„ Тези задължения са обещаваща стъпка, само че имаме още доста работа за извършване дружно “, сподели Байдън.

На събитие в Белия дом Байдън обърна внимание на възходящата угриженост по отношение на капацитета изкуственият разсъдък да бъде употребен за разрушителни цели, като сподели, че „ би трябвало да сме с ясни очи и бдителни за заканите от нововъзникващите технологии “ за демокрацията в Съединени американски щати.

Компаниите – които също включват Anthropic, Inflection, Amazon.com и OpenAI сътрудник Microsoft – дадоха обещание да тестват подробно системите, преди да ги пуснат, и да споделят информация за това по какъв начин да понижат рисковете и да влагат в киберсигурността.

„ Ние приветстваме водачеството на президента в обединяването на софтуерната промишленост, с цел да изработим съответни стъпки, които ще оказват помощ да създадем AI по-безопасен, по-сигурен и по-полезен за обществото “, сподели Microsoft в обява в блог в петък.

Тъй като генеративният AI, който употребява данни за основаване на ново наличие като прозата на ChatGPT, звучаща като човек, стана извънредно известен тази година, законодателите по света започнаха да обмислят по какъв начин да смекчат заплахите от нововъзникващите технологии за националната сигурност и стопанската система.

Съединени американски щати изостават от Европейски Съюз в оправянето с регулирането на изкуствения разсъдък. През юни законодателите на Европейски Съюз се съгласиха с набор от планове на правила, съгласно които системи като ChatGPT ще би трябвало да разкриват генерирано от AI наличие, оказват помощ за разграничаването на по този начин наречените надълбоко подправени изображения от същинските и обезпечават защитни ограничения против нелегално наличие.

Конгресът обмисля законопроект, който изисква политическите реклами да разкриват дали AI е употребен за основаване на изображения или друго наличие.

Байдън, който беше хазаин на ръководители от седемте компании в Белия дом в петък, сподели, че също по този начин работи върху създаването на изпълнителна заповед и двупартийно законодателство по отношение на технологията на ИИ.

„ Ще забележим повече софтуерни промени през идващите 10 години или даже през идващите няколко години, в сравнение с сме виждали през последните 50 години. Това беше изумително разобличаване за мен, почтено казано “, сподели Байдън.

Като част от напъните седемте компании се ангажираха да разработят система за „ воден знак “ на всички форми на наличие, от текст, изображения и аудио до видеоклипове, генерирани от AI, тъй че потребителите да знаят по кое време технологията е била употребена.

Не е ясно по какъв начин водният знак ще бъде забележим при шерването на информацията.

Инфо

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР