Президентът Джо Байдън обяви началото на кампания за икономическото съживяване

...
Президентът Джо Байдън обяви началото на кампания за икономическото съживяване
Коментари Харесай

Байдън обяви началото на кампания за икономическо съживяване на САЩ

Президентът Джо Байдън разгласи началото на акция за икономическото възкръсване на Съединени американски щати, като предложи смяна в обичайните политики на републиканците, които по думите му “провалят междинната класа на Америка от десетилетия “. Това съобщи кореспондентът на БНР в Чикаго.

Байдън съобщи, че стремежът му да поддържа значими браншове, като силициевите чипове да вземем за пример, е съживило производството, а вложенията в разпадащата се инфраструктура са почнали да проправят пътя за напредък.
Според него и облекчаването на студентския дълг би разрешило на повече хора да имат по-добър живот и би подобрило положението на междинната класа.

Президентът направи изказването си в Чикаго на фона на последните данни за понижаване на инфлацията до най-ниското си равнище от март 2021 година и решението на Федералния запас за първи път от януари 2022 година да не трансформира лихвените проценти.

Сега, в подготовката за предизборна акция, президентът би трябвало да убеди гласоподавателите, че американската стопанска система още веднъж е набрала мощ.
Президентските сътрудници даже употребяват термина " Байдъномика ", говорейки за новата му визия за икономическо развиване. Според социологическите изследвания обаче едвам към 1/3 от американците утвърждават икономическото ръководство на Байдън до момента, а 3/4 считат, че страната е на неверен път.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР