Президентът Джо Байдън обеща във вторник, че ще има последствия

...
Президентът Джо Байдън обеща във вторник, че ще има последствия
Коментари Харесай

САЩ обещаха последствия за Саудитска Арабия след решението на ОПЕК+ за намаляване на добива на петрол

Президентът Джо Байдън даде обещание във вторник, че " ще има последици " в връзките на Съединени американски щати със Саудитска Арабия, откакто ОПЕК+ разгласи предходната седмица, че ще понижи производството на нефт макар възраженията на Съединени американски щати. Изявлението беше направено на идващия ден, откакто, откакто авторитетният сенатор демократ Боб Менендес, ръководител на комисията по външни връзки на Сената съобщи, че Съединени американски щати би трябвало неотложно да прекратят всякакво съдействие със Саудитска Арабия, в това число продажбата на оръжие.
Байдън в изявление за CNN не сподели какви разновидности се обмислят. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че ще има обзор на политиката, само че не даде график или информация за това кой ще оглави преоценката. Съединените щати ще наблюдават от близко обстановката " през идващите седмици и месеци ", сподели тя. ОПЕК+ разгласи проектите си за понижаване на добива на нефт през предходната седмица след няколко седмици на лобиране срещу това деяние от страна на публични лица от САК. Съединените щати упрекнаха Саудитска Арабия в поддръжка на Русия, която възразява против рестриктивните мерки на Запада на цената на съветския нефт в отговор на военните дейности в Украйна. Американски чиновници скрито се опитваха да убедят най-големия си арабски сътрудник да се откаже от концепцията за редуциране на производството, само че де факто престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман, остана хладнокръвен, се споделя в информация на Thomson Reuters. Според източник, осведомен със обстановката, Бин Салман и Байдън са се скарали по време на визитата на Байдън в Джеда през юли поради гибелта през 2018 година на журналиста от Washington Post Джамал Хашоги, съгласно източник. Американското разузнаване оповестява, че принцът престолонаследник е одобрил интервенцията за убийството на Хашоги, вътрешният саудитски човек, трансформирал се в критик, който беше погубен и разчленен от саудитски сътрудници в консулството на кралството в Истанбул. Принцът, наследник на 86-годишния крал Салман отхвърли да е поръчал убийството, само че призна, че то е станало „ под мое наблюдаване “. Байдън съобщи през юли, че е предал на принца, че го счита за виновен. Джон Кърби, представител на Белия дом по националната сигурност, сподели, че Байдън ще работи с Конгреса, „ с цел да обмислят какви би трябвало да бъдат тези връзки отсега нататък “. „ Мисля, че той ще е подготвен да стартира тези разисквания неотложно. Не мисля, че ще се наложи да се чака, или искрено казано, че ще би трябвало да се чака доста дълго “, добави Кърби, представен от организацията. Нед Прайс от Държавния департамент също завия във вторник, че администрацията на Байдън няма да изпуска от взор Иран, съперник на Съединени американски щати и несклоняем районен противник на Саудитска Арабия.
Голяма част от продажбата на оръжия от Съединени американски щати за Саудитска Арабия е осъществена поради опасността на Иран за района. „ Има провокации пред сигурността, някои от които идват от Иран. Разбира се, ние няма да откъснем очи от опасността, която Иран съставлява освен за района, само че и в някои връзки отвън него “, сподели Прайс.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР