Президентът Джо Байдън обеща финансова помощ на пострадалите от урагана

...
Президентът Джо Байдън обеща финансова помощ на пострадалите от урагана
Коментари Харесай

Байдън обеща на Пуерто Рико помощ за щетите от урагана

Президентът Джо Байдън даде обещание финансова помощ на потърпевшите от урагана Фиона след визитата си в Пуерто Рико, а в сряда ще пътува до регионите в щата Флорида, потърпевши най-тежко от урагана Йън.

В Пуерто Рико президентът сподели на потърпевшите предишния месец от урагана Фиона, че е отишъл персонално, с цел да им покаже,че цяла Америка е с тях, до момента в който се възвръщат и построяват отначало. Той даде обещание да бъде вложено на острова " колкото е належащо " и не пропусна да означи, че след урагана Мария през 2017 година Конгресът е одобрил милиарди долари за Пуерто Рико, само че някогашният президент Доналд Тръмп е задържал помощта и огромна част от тях не са стигнали до острова.

Байдън в този момент разгласи повече от 60 милиона $ финансова помощ за построяването на по-добри системи за отбрана на крайбрежните региони от стихии и наводнения и даде обещание, че те всички ще стигнат по предопределение.

За визитата на президента във Флорида в сряда от Белия дом няма информация дали Байдън ще се срещне с губернатора на щата Рон ДеСантис, който е републиканец. Според прессекретаря Карин Жан-Пиер при визитата " фокусът ще бъде върху хората от Флорида ", като ще продължат да работят дружно с губернатора и локалните чиновници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР